Consiliul Judeţean Mehedinţi a împărţit banii pe comune pentru drumuri judeţene şi locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni, întruniţi vineri într-o şedinţă de îndată, au aprobat  sumele necesare pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, dar şi repartizarea pe judeţ a sumelor necesare pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare.

Prin HG nr. 911 din 2015 privind repartizarea pe judeţe a sumelor necesare pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, judeţului Mehedinţi i-a fost alocată suma de 12.468.000 lei. Hotărârea a  fost transmisă la toate primăriile din judeţul Mehedinţi în vederea analizei necesarului de fonduri pentru cheltuielile privind drumurile judeţene şi comunale, după care fiecare primărie a transmis solicitări de fonduri către Consiliul Judeţean Mehedinţi.

Concret, sumele au fost alocate în funcţie de lungimea drumului şi starea tehnică a acestuia.

De asemenea, în cadrul aceleaşi şedinţe au fost repartizate şi sumele necesare pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor şi pentru cofinanţarea de proiecte de dezvoltare locală sau de proiecte de infrastructură. În urma rectificării de buget şi a deciziei Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mehedinţi, Consiliului Judeţean Mehedinţi i-a fost alocată suma de 5.050.000 lei pentru achitarea arieratelor.

Consilierii judeţeni au aprobat şi proiectul de hotărâre  privind  rectificarea bugetului propriu al judeţului, a listei de investiţii şi a listei de investiţii cu obiective finanţate prin POR pe anul 2015.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite