Bilanţul misiunilor pompierilor mehedinţeni în starea de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
calarasi pompieri

În perioada stării de urgenţă, peste 100 de pompieri mehedinţeni au fost zilnic la datorie pentru asigurarea răspunsului optim la solicitările venite din partea cetăţenilor, precizează ISU Mehedinţi.

Echipajele operative, împreună cu  medici şi asistenţi, au depus eforturi susţinute pentru acordarea primului ajutor şi salvarea persoanelor aflate în situaţii dificile.

De la debutul stării de urgenţă, pompierii mehedinţeni au gestionat 1.243 de situaţii de urgenţă, paramedicii SMURD asigurând asistenţa medicală unui număr de 506 persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112.

Misiunile pompierilor au fost acoperite cu peste 50 de mijloace tehnice destinate gestionării eficiente a intervenţiilor care au presupus stingerea a 95 de incendii, recuperarea şi salvarea  persoanelor din medii ostile vieţii, dar şi acordarea primului ajutor calificat.

Pentru prevenirea şi împiedicarea răspândirii noului coronavirus, pompierii mehedinţeni au efectuat 623 de misiuni, 182 dintre acestea pentru preluarea şi transportul unor persoane care au tranzitat judeţul, au fost plasate în centre de carantină sau au avut nevoie de îngrijiri medicale şi 441 de misiuni ce au constat în decontaminarea personalului şi a tehnicii de intervenţie, acestea fiind asigurate de echipajele CBRN (care intervin în misiuni cu risc chimic, biologic, radiologic şi nuclear).   

”Pompierii salvatori rămân în continuare la datorie pentru acordarea sprijinului populaţiei aflată la nevoie, de la începutul stării de alertă aceştia intervenind la 186 de solicitări în situaţii de urgenţă, 100 dintre acestea pentru acordarea asistenţei medicale de către paramedicii SMURD, 70 pentru prevenirea şi împiedicarea noului coronavirus, şapte pentru stingerea unor incendii, iar nouă fiind intervenţii în alte situaţii de urgentă”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinţi.

De asemenea, pentru eficientizarea intervenţiilor, la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI), gestionarea urgenţelor şi a problematicii Covid - 19, pe domeniile  de specialitate impuse, va fi asigurată în regim operativ, 24 de ore din 24.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite