ZECE  ani de închisoare pentru bărbatul care a ucis un pensionar şi i-a ţinut cadavrul în pat timp de două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fost condamnat la 10 ani de închisoare FOTO Arhivă Adevărul
A fost condamnat la 10 ani de închisoare FOTO Arhivă Adevărul

Daniel Sirotenco (36 de ani) a fost condamnat luni de Tribunalul Tulcea la o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru omor. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Fapta s-a petrecut la finalul lunii martie. Victima, un bărbat de 63 de ani, nu avea unde locui, astfel că în toamna anului 2011 s-a mutat într-un imobil la IAS Agighiol, unde locuia Daniel Sirotenco şi concubina lui.
Victima urma să le dea tinerilor concubini o parte din pensie, pentru mâncare. Daniel a început, însă, să ceară din ce în ce mai mulţi bani, pentru a îşi cumpăra alcool. Cum nu prea primea bani, Sirotenco îl bătea pe pensionar şi, pentru ca vecinii din fermă să nu vadă că prezenta leziuni de violenţă, îi interzicea acesteia să mai iasă din locuinţă o perioadă.
Bătaia, la finalul lunii martie
Conform, procurorilor, în jurul datei de 20 martie 2012 inculpatul a primit bani de la mama lui şi a băut 1,5 litri vin într-un bar din Bariera Mahmudiei. Când s-a întors la fermă s-a enervat atunci când a văzut că pe treptele imobilului stau concubina lui şi victima.
Deranjat de faptul că victima ieşise din casă în condiţiile în care nu avea voie, întrucât prezenta semne de violenţă, inculpatul a fugărit prin zonă bătrânul şi pe concubina sa, după care, prinzând victima în casă, i-a aplicat mai multe lovituri cu coada de la o toporişcă, pe mai multe regiuni ale corpului.
Nu a chemat ambulanţa
De la acea dată victima nu a mai putut ieşi afară, zăcând în pat. Cu toate că i s-a solicitat de către concubina inculpatului să cheme ambulanţa, acesta nu a fost de acord, de teamă să nu se afle de aplicarea loviturilor. În aceste condiţii, victima a decedat în patul din camera sa, inculpatul nefiind de acord să solicite ambulanţa, chiar şi la insistenţele vecinilor, care îi mai vizitau şi au văzut că victima era într-o stare precară.
A lăsat cadavrul în pat până la începutul lunii aprilie
„După decesul victimei, aceasta a rămas în acelaşi pat, până ce inculpatul şi concubina sa nu au mai suportat mirosul, deoarece era cald afară şi corpul victimei se degrada, cu atât mai mult cu cât faţa îi fusese roasă de câinele şi pisica inculpatului“, spune procuror Laura Subţirelu.
A ascuns cadavrul
Pentru a nu fi descoperit cadavrul şi pentru a nu fi tras la răspundere penală, în seara zilei de 6 aprilie 2012, Daniel Sirotenco a luat cadavrul şi l-a aruncat într-un puţ adânc de circa 15-20 metri, situat pe un teren viran, într-o zonă neumblată, la aproximativ cinci kilometri de fermă.
La data de 27 aprilie 2012 corpul victimei a fost găsit în puţul în care fusese aruncat. Ca urmare a examinării medico-legale s-a stabilit că moartea victimei, de 63 de ani, a fost violentă şi s-a datorat unui politraumatism cu traumatism creanio-cerebral, traumatism toracic şi traumatism al membrelor.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite