Vânzarea petardelor, interzisă în piețele din Tulcea. Amenzi de până la 1.000 de lei pentru folosirea pocnitorilor

0
Publicat:

Primăria municipiului Tulcea a anunțat că vânzarea articolelor pirotehnice este interzisă în piețe și pe domeniul public. Cei care vor tulbura liniștea publică folosind pocnitori vor fi amendați.

Petardele, interzise în Tulcea FOTO: Shutterstock
Petardele, interzise în Tulcea FOTO: Shutterstock

Începând cu data de 23 noiembrie, comercializarea articolelor pirotehnice este interzisă în piețe, anunță Primăria Tulcea.

Această măsură are la bază Decizia nr-umărul 17/23 noiembrie 2022, emisă de Agropiețe S.A la solicitarea primarului municipiului Tulcea.

„Am luat această decizie, alături de Agropiețe Tulcea, luând în calcul frecventele accidente cu urmări grave, disconfortul fonic cauzat de pocnetul asurzitor al petardelor, stresul provocat persoanelor vârstnice sau bolnave, dar și traumele provocate animalelor de companie”, explică Ștefan Ilie, primarul orașului.

Totodată, municipalitatea avertizează că tulburarea ordinii publice prin folosirea obiectelor pirotehnice care provoacă zgomot va fi sancționată cu amendă de la 200 de lei la 1.000 de lei.

Direcţia de Poliţie Locală a Municipiului Tulcea va supraveghea și îi va depista pe cei care încearcă să vândă la colț de stradă produse pirotehnice.

„Poliția Locală vizează depistarea tuturor persoanelor care încearcă vânzarea ilicită a materialelor pirotehnice pe domeniul public”, anunță reprezentanții primăriei.

Ștefan Ilie susține că sărbătorile de iarnă trebuie să fie o bucurie pentru toată lumea.

„Este o perioadă când ar trebui să ne detensionăm de stresul acumulat în timpul anului, alături de cei dragi, copii, părinți, bunici, chiar și căței sau pisici”, spune acesta.

În Piața Civică din Tulcea se lucrează în acest moment la amenajarea unui Târg de Crăciun despre care autoritățile spun că va fi „într-un alt format” decât în anii precedenți. 

Târgul de Crăciun va fi deschis în perioada 1 decembrie 2022 - 8 ianuarie 2023. Aici vor fi amenajate 20 de căsuțe cu cadouri, cinci food track-uri cu delicatese și un patinoar întins pe o suprafață de 400 de metri pătrați. Patinoarul va putea fi deschis indiferent de temperatura exterioară, iar primăria va plăti pentru patru luni de funcționare a acestuia suma de 225.000 de lei.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite