Tulcea: Proiect pentru dezvoltarea turismului etnic din România şi Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an, Consiliul Judeţean Tulcea va implementa proiectul Regiocult – identităţi culturale în România şi Republica Moldova. Valoarea totală a proiectului este de 146.525 euro, din care 131.828 Euro - finanţare nerambursabilă din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului prin intermediul Programului de Vecinătate România-Ucraina-Moldova.

Din aceşti bani, se va realiza o bază de date care să evidenţieze statutul comunităţilor locale cât şi aspecte legate de stadiul păstrării şi practicării unor tradiţii locale. De asemenea, se va crea câte un grup de iniţiativă în fiecare comunitate (16 grupuri) din care să facă parte minim cinci persoane (lideri culturali formali şi informali), dar şi o reţea alcătuită din 84 lideri formali şi informali ai diferitelor comunităţi locale care are drept scop promovarea  valorilor culturale.
În plus, prin acest proiect se va scoate un periodic de informare culturală: „Împreună” care promovează valorile comunităţilor prin „poveştile” liderilor culturali (va apărea în 5.000 de exemplare şi va cuprinde ştiri din comunităţi, prezentări ale comunităţilor multietnice, ale tradiţiilor şi obiceiurilor). Tot prin acest proiect se va realiza şi un album foto reprezentativ al tradiţiilor culturale din cele două zone (2000 exemplare), respectiv un ghid de promovare a turismului etnic (5000 exemplare).

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite