Strivit de un mal de pământ în timp ce lucra pe un șantier din Tulcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Axinte lucra la sistemul de canalizare
Emil Axinte lucra la sistemul de canalizare

Accidentul s-a petrecut azi dimineață, pe strada Călugăreni din municipiu. Emil Axinte (48 de ani) a fost salvat de pompierii tulceni de sub un mal de pământ care a căzut peste el.

Bărbatul, angajat al firmei Vâlceana Galați, lucra pe șantierul tulcean de pe data de 15 martie 2011. Azi dimineață, în timp ce un excavator săpa un șanț, el venea din urmă pentru a proteja malul.
Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru scoaterea unei persoane care a fost surprinsă sub pământ, în timp ce executa o serie de lucrări la sistemul de canalizare. Detaşamentul de Pompieri Tulcea a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă şi un echipaj de pompieri.
„Ajunsă la faţa locului, echipa de intervenţie a constatat că în urma desprinderii unui mal de pământ,  un muncitor în vârsta de 48 de ani a fost imobilizat până în zona gâtului. După o operaţiune contra cronometru, pompierii au reuşit să-l scoată la suprafaţă pe muncitor în viaţă şi a fost predat Ambulanţei Tulcea“, spune Angela Tulceanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Pentru Situații de Urgență Tulcea.
După cum spune șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Izet Ali, inspectorii au ajuns în câteva minute la fața locului. „Vom deschide o anchetă în acest caz, care este luat în considerare ca un accident de muncă. Bărbatul a fost scos destul de repede. Este stabil, era pe picoare, iar acum este la spital pentru investigații medicale“.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite