Şeful APIA Baia, în conflict de interese: a aprobat plăţi pentru soacra sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful APIA Baia ar fi în conflict de interese, spun  cei de la Agenţia Naţională de Integritate FOTO Arhivă Adevărul
Şeful APIA Baia ar fi în conflict de interese, spun  cei de la Agenţia Naţională de Integritate FOTO Arhivă Adevărul

Iancu Anagnoste, şef birou în cadrul Centrului Local Baia, Sucursala Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) Tulcea este acuzat de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate de conflict de interese.

Conform celor de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI)

Anagnoste Iancu a aprobat, în calitate de şef birou în cadrul Centrului Local Baia, diverse documente prin care s-au realizat beneficii (subvenţii) în cuantum de 9.392.98 lei pentru S.C. Agronis 2000 S.R.L. (societate deţinută de soacra acestuia şi în cadrul căreia soţia sa deţine funcţia de Director economic).

Mai mult, acesta a aprobat, în perioada 2008 - 2011, o serie de documente prin care s-au acordat subvenţii în sumă totală de 66.842,33 lei pentru Nicolae Sterghiu, fermier, cât şi pentru S.C. Agronis 2000 S.R.L.

 Iancu Anagnoste a fost numit şef birou în cadrul APIA Baia pe data de 3 iulie 2006, pprintr-o decizie semnată de acelaşi Nicolae Sterghiu, la vremea respectivă director general APIA.

Iancu Anagnoste a obţinut venituri din salarii la funcţia de bază de la angajatorul S.C. AGRONIS 2000 S.R.L., societate al cărei acţionar majoritar a fost Sterghiu Nicolae până la data de 22 martie 2006.

De asemenea, în anul 2011, S.C. Agronis 2000 S.R.L. s-a subrogat în drepturile fermierului Sterghiu Nicolae, prin preluarea suprafeţelor de teren deţinute de acesta, devenind, astfel, beneficiară a plăţilor aferente.

Conform comunicatului emis de ANI, „Persoana [...] faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese [...] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică [...] pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului“.

Mai citiţi şi:

Procesul Hogea versus ANI, prima soluţie: Curtea de Apel Constanţa a dat dreptate Agenţiei Naţionale de Integritate

Tulcea: Preşedintele Consiliului Judeţean a dat de pământ cu Integritatea

 

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite