Managerul Spitalului Tulcea tărăgănează de câţiva ani instalarea unui tomograf, în timp ce pacienţii ajung la cel al soţiei sale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Managerul Popescu vorbeşte de ani de zile de tomograf la Spital, în timp ce bolnavii ajung la cabinetul soţiei
Managerul Popescu vorbeşte de ani de zile de tomograf la Spital, în timp ce bolnavii ajung la cabinetul soţiei

Tulcenii aşteaptă cu nerăbdare ca în cea mai mare unitate sanitară cu paturi să existe un computer tomograf. Cu toate că aparatul a ajuns în spital acum câteva luni, nici până în ziua de astăzi nu este funcţional. Iată explicaţiile date de managerul Popescu:

Prea multe autorizaţii. Procedurile sunt de vină. „Este un aparat ce va fi pus în funcţiune probabil în cursul lunii viitoare, imediat după ce obţinem toate autorizaţiile de care avem nevoie. Este un proces laborios şi care presupune nişte etape ce nu pot fi parcurse concomitent, ci succesiv. Şi atunci solicităm o autorizaţie, după ce o obţinem o slicităm pe următoarea şi tot aşa. Aşa că este puţin probabil ca, începând cu data de 1 ianuarie, aşa cum ne propusesem iniţial, aparatul să fie funcţional, dar nici nu va întârzia foarte mult punerea lui în funcţiune. El există în spital, este pus pe poziţie, absolut tot ceea ce a ţinut de noi în ceea ce priveşte amenajarea spaţiului s-a făcut. Rămâne ca firma producătoare să termine toate reglajele şi să obţinem autorizaţiile“, a declarat Ion Popescu, managerul spitalului.
În municipiul Tulcea există la momentul de faţă un singur tomograf funcţional, iar cabinetul Mercado (unde există acest CT), unde întâmplător activează profesional atât el, cât și şi soţia managerului Spitalului, are contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Ba, mai mult, acesta declară oficial că este acționat în societatea Mercado Impex, de care se ocupă de cele mai multe ori soția lui.

declaratie de interese

Declarația de interese a doctorului Ion Popescu

Destule persoane care au suferit AVC (accident vascular cerebral) au fost transportate, însă, cu ambulanţele la Constanţa pentru identificarea problemelor cu ajutorul unui computer tomograf. Şi asta pentru că, spun pacienţii, tomograful privat din Tulcea nu poate fi folosit 24 de ore din 24.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite