Furt de 3 lei în Delta Dunării: victima nu luase încă pensia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tâlhari cu ghion: au calculat că pe la mijlocul lunii se dau pensiile, aşa că au intrat în casa unui bătrân din Pardina cu gândul să îl „uşureze“ de bani. Când au ajuns în locuinţă au aflat că pensionarul din Deltă nu apucase să ia pensia, aşa că s-au mulţumit cu ce au găsit în casă: ultimii 3 lei ai victimei. Aşa se face că pentru cei 3 lei indivizii au ajuns în închisoare, fiind acuzaţi de tâlhărie.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a finalizat cercetările  şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv,  a inculpaţilor  Fârţade Iacob (20 de ani) şi Tudor Ciprian Daniel (31 de ani), pentru  săvârşirea   infracţiunilor de violare de domiciliu,  tâlharie în formă agravantă şi furt calificat în formă continuată.

ltima faptă a avut loc în noaptea de 17 spre 18 iulie 2013: cei doi au pătruns fără drept şi pe timp de noapte într-o locuinţă de pe raza localitatea Pardina, unde prin violenţă, au deposedat  partea vătămată de suma de 3 lei.

Ghinionul tâlharilor a fost acela că planul făcut din timp a fost dat peste cap la faţa locului. Ei calculaseră că bătrânul pe care îl atacau avea bani în casă, dar acesta nu luase încă pensia. Nu au abandonat planul, ci au luat ce au găsit în casă. Aşa se face că întreaga „captură“ s-a ridicat la numai 3 lei.

Iacob şi Daniel nu sunt la prima faptă, spun procurorii tulceni. Iacob este acuzat opt furturi săvârşite în perioada 2010 – 2012 împreună cu alte persoane (una dintre fapte a fost comisă tot împreună cu Daniel). Aceştia furau din locuinţe, gospodării, dar şi din societăţi comerciale din Delta Dunării (mai exact, din Pardina şi Tatanir).  În cursul urmăririi penale inculpaţi şi-au recunoscut faptele, a declarat procuror Dan Stepanencu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.

Cauza a fost înregistrată la Judecătoria Tulcea, iar cei doi sunt judecaţi în stare de arest preventiv.

Mai citiţi şi:


Doi minori au tâlhărit un băiat de 15 ani. Ce acuzaţii li se mai aduc

Tânăr de 19 ani, judecat pentru tâlhârie în stare de arest preventiv: a atacat o femeie care lucra la un magazin de pe strada Podgoriilor

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite