Fii Moş Crăciun pentru copiii din Delta Dunării. Donează o carte şi o pereche de ghete

0
0

Creştinii ortodocşi de rit vechi din România (ucraineni, lipoveni, ruşi sau sârbi) sărbătoresc Crăciunul pe data de 7 ianuarie. Şi la ei trebuie să ajungă Moş Crăciun.

Cei de la ONG „Salvaţi Delta“ vor să ajungă cu daruri la copiii din cele mai izolate sate din Delta Dunării, la „marginea Bălţii“, aşa cum spun ei: CA Rosetti, Ciatalchioi, Pardina, Chilia Veche, Maliuc, Sfântu Gheorghe şi Crişan. „Peste 890 de copii din Deltă, cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, nu au haine de iarnă, încălţăminte, săpun şi pastă de dinţi. 
 

Este nevoie de bocanci, o haină de iarnă, o jucărie, o carte, un caiet şi un pix, un ghiozdan, dulciuri, fructe, pastă de dinţi şi săpun.
 

Cum puteţi ajuta? Redirecţionând o parte din impozitul pe profit de 20%. Intraţi pe site-ul salvatidelta.ro şi urmaţi paşii.
 

Crăciunul pentru creştinii ortodocşi de rit vechi este sărbătorit pe 7 ianuarie. Calendarul iulian sau pe stil vechi este decalat cu 13 zile faţă de calendarul gregorian. Biserica Ortodoxă Română a trecut la noul calendar pe 1 octombrie 1924.


Vă mai recomandăm:


Sărbători în Delta Dunării, locul unde colindătorii vin de două ori
 

Don Giovanni, piratul de la Sulina. Cum a reuşit fostul marinar să înşele autorităţile şi să rămână cu marfa ilegală şi cu despăgubirea

Poveştile Sulinei, Turnul Babel din Deltă. Locul unde au iubit şi au murit prinţese şi pescari, piraţi şi amirali

Mai multe - Tulcea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite