Doi ani cu suspendare pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În decembrie 2012, inculpatul Traian Ovidiu Bucur a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, în formă continuată.


Acesta era acuzat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din municipiul Tulcea, nu a înregistrat în evidenţa contabilă în perioada ianuarie 2006 – iunie 2011 operaţiunile comerciale efectuate, modalitate prin care a produs un prejudiciu bugetului consolidat de stat de 9.357 lei.

„De asemenea, s-a mai reţinut că inculpatul a înregistrat în contabilitate, în luna decembrie 2008, operaţiuni comerciale  fictive, cauzând şi prin această modalitate un prejudiciu de 11.510 lei.  Prejudiciul total, de 20.867 lei, nu a putut fi recuperat până la finalizare urmăririi penale, motiv pentru care a fost aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile şi disponibilităţi băneşti“, a mai spus procuror Laura Subţirelu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.

Marţi, Bucur a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare (cu o perioadă de încercare de patru ani). Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 10 de zile de la comunicare, respectiv de la pronunţare (pentru cei prezenţi).

De asemenea, instanţa l-a obligat pe inculpat să achite datoria către stat (cei 20.867 lei datoraţi).

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite