Curăţenia generală a început şi la Tulcea: „Let's do it, Romania!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii tulceni au început curăţenia FOTO Adevărul
Deţinuţii tulceni au început curăţenia FOTO Adevărul

La Tulcea, în zona Gara de mărfuri,12 deţinuţi din Penitenciarul Tulcea (de la regim deschis sau semi-deschis) au început, astăzi dimineaţă, curăţenia generală.

Tot sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 8:30, Primăria Oraşului Isaccea, Liceul Teoretic „Constantin Brătescu”, Asociaţia Pro Noviodunum şi Asociaţia Zonală pentru Educaţia Adulţilor (AZEA), au început ecologizarea zonelor de pe malul Dunării de la cetatea Noviodunum spre port şi zona portului.

„Ne dorim să transformăm cetatea Noviodunum şi malul Dunării într-un loc care conferă identitate culturală comunităţii locale, într-o atracţie turistică pentru localitatea noastră. Prin acestă campanie, dorim să conştientizăm comunitatea locală cu privire la importanţa unui oraş curat, la problemele de mediu şi la menţinerea unei zonei de faleză a Dunării cât mai curate pe teritoriul administrativ al oraşului Isaccea“, au meníonat organizatorii.

De asemenea, încă de la primele ore deţinuţii din Penitenciarul Tulcea au ieşit să cureţe anumite zone din municipiul Tulcea. Campania la care participă puşcăriaşii tulceni este organizată tot în colaborare cu asociaţia Pro Noviodunum.

„Persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Tulcea au participat în fiecare an la astfel de campanii de ecologizare. Anul acesta, avem 12 persoane care acţionează în zona Gării de Mărfuri“, spune Ionuţ Rotaru, purtător de cuvânt al Penitenciarului Tulcea.

În anul acesta, peste 50 de ţări din întreaga lume organizează  o zi de curăţenie generală, în perioada 15 martie-12 octombrie. România s-a înscris pe harta mondială – Ziua de Curăţenie Naţională este 28 septembrie.

Mai citiţi şi:

Let’s do it, Romania!“ la Tulcea. Vezi aici harta zonelor ce vor fi ecologizate!

Campanie de ecologizare şi la Tulcea: „Let’s do it, Romania!
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite