Bursa de peşte, pe masa dezbaterilor la Consiliul Judeţean Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, de la ora 10.00, consilierii judeţeni se vor reuni într-o şedinţă extraordinară pentru a vota proiectul de hotărâre privind aprobarea acordului de parteneriat între Consiliul Judeţean Tulcea, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în scopul realizării în comun a obiectivului de investiţii „Bursa de Peşte” Tulcea.

Conform notei de fundamentare, acest obiectiv are ca scop întârirea infrastructurii pentru asigurarea unei industrii de pescuit profitabile şi competitive pe termen lung.

Părţile semnatare se asociază pentru a realiza acest obiectiv de investiţii ce va fi dezvoltat la nivelul municipiului Tulcea, prin Programul operaţional pentru Pescuit 2007 – 2013.

Acest parteneriat are valabilitate cinci ani şi include perioada de implementare a proiectului, dar şi cea de monitorizare, putând fi prelungit (dacă se impune).

Prin acest proiect se doreşte construirea unui sediu principal la Tulcea, unde ar trebui să ajungă peştele colectat de la pescari în mai multe puncte principale din deltă.

Un proiect blamat din cauza sumelor foarte mari ce urmau a fi cheltuite revine acum în atenţia autorităţilor judeţene din Tulcea. Conform celor declarate de preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, această bursă este benefică pentru pescarii din Delta Dunării. Acesta insistă, însă, că sumele despre care s-a discutat până acum doi ani sunt prea mari, iar investiţia trebuie regândită (cu cheltuieli mai mici).

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite