Zece migranţi care au fugit din carantină sunt de negăsit. Nimeni nu ştie cum au reuşit să păcălească autorităţile aflate în stare de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Containerele de carantinare de la Pădurea Verde FOTO Opiniatimisoarei.ro
Containerele de carantinare de la Pădurea Verde FOTO Opiniatimisoarei.ro

Autorităţile nu sunt în stare să dea de urma celor zece migranţi care au fugit din centrul de carantină din Timişoara.

În 23 aprilie, 12 cetăţeni străini, migranţi ajunşi la Timişoara în drumul lor spre occident, au reuşit să fugă dintr-un centru de carantină pentru coronavirus.

Este vorba de nouă cetăţeni turci, un marocan, un libian şi un algerian, care au fost cazaţi în barăcile ridicate de autorităţi la Pădurea Verde.

Deşi obiectivul era îngrădit şi păzit de jandarmi şi poliţişti locali, migranţii au reuşit să-i păcălească pe oamenii de odine, făcând o spărtură în gard. Şi s-au făcut nevăzuţi. 

A doua zi, poliţiştii i-au găsit pe doi dintre fugari într-un apartament închiriat în plin centrul Timişoarei, în Piaţa Victoriei. Aceştia mai aveau doar câteva zile până să iasă oficial din izolare, dar au decis să fugă din carantină. Poliţiştii i-au duşi în arestul IPJ Timiş, urmând ca după cele 14 zile de carantină să fie audiaţi de poliţiştii de frontieră timişoreni, care vor decide care va fi parcursul lor.

Ceilalţi zece migranţi sunt în continuare de negăsit. Deşi este este stare de urgenţă, cu efective numeroase de poliţie, jandarmerie şi chiar armată pe străzi, zece cetăţeni din Algeria, Libia, Maroc şi Turcia, aşadar aflaţi într-o ţară străină, într-un oraş pe care nu-l cunosc, au reuşit să dispară fără urme. 


Reprezentanţii IPJ Timiş ne-au comunicat că se fac în continuare cercetări. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite