VOCEA BANATULUI Teribiliştii care caută moartea cu lumânarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri iresponsabili caută moartea cu lumânarea în fiecare zi pe şoselele din România. Luni seară s-a consumat, lângă Timişoara, încă un accident provocat numai din teribilism. Un tânăr de 26 de ani cocoţat pe o motocicletă sport, cu prietena în spate, a încercat să treacă în viteză pe sub barierele de la calea ferată.

Motociclistul a observat, de la distanţă, că se coboară bariera şi în loc să frâneze, a accelerat. Fata s-a izbit violent de prima barieră şi tânărul iresponsabil a îndoit a doua barieră. A fost proiectat într-un autoturism care oprise pentru trecerea trenului. Din acel autoturism, tânărul a ricoşat în cabina unui TIR, oprindu-se în parbriz.

Accidentul acesta nu este cel mai stupid consumat în Timiş. Acum doi ani, pe centura Timişoarei, au murit doi tineri motociclişti care s-au apucat de un joc periculos. Fiecare a venit din sens opus, cu viteză maximă, urmând a afla cine cedează primul. Nu a cedat niciunul.

Alţi teribilişti au ajuns criminali, la volan. Cel mai cunoscut este cazul Claudiu Hauptmann, care a ucis şase oameni.

La fiecare poveste de acest fel putem să punem totul în seama teribilismului, sau să ne uităm la viciile de sistem care provoacă astfel de accidente. Testele psihologice se fac de formă în şcolile de şoferi. Orice nebun poate să-şi ia permisul fără probleme. Instructorilor nu le pasă decât să încaseze taxele şi nu învaţă tinerii să fie responsabili pe şosea.

Multe examene s-au luat pe şpăgi. În cele din urmă, Poliţia Rutieră preferă să stea la ciupeală, în loc să vâneze şmecherii şi teribiliştii şi să-i scoată de pe drum. Ultima pe listă, Justiţia, care constant emite sentinţe blânde în astfel de cazuri. Sau nu emite nicio sentinţă, aşa cum face Judecătoria Deta în dosarul Hauptmann.

Toţi sunt responsabili în egală măsură pentru fiecare dramă de acest fel. Părinţii, care plâng la urmă cu lacrimi amare, sunt şi ei la fel de vinovaţi.


Citeşte aici detalii despre accidentul de luni:


ACCIDENT VIOLENT Un motociclist a murit după ce a fost aruncat în parbrizul unui TIR GALERIE FOTO




Citeşte alte opinii ale jurnalistului Malin Bot pe platforma "ideilibere.ro":


vezi video cu emisiuni realizate de Malin Bot şi citeşte alte detalii, mai jos:

  

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

image image image image image image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite