Victorie pentru RCM Timişoara în cel mai tare meci al etapei din Superliga de rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii au ieşit învingători. FOTO: druckeria.ro
Timişorenii au ieşit învingători. FOTO: druckeria.ro

Bănăţenii s-au impus cu 21-3 în faţa echipei Farul Constanţa, refăcându-şi astfel moralul după înfrângerea cu Steaua din etapa trecută. Pentru prima oară, RCM a jucat un meci de pe teren propriu pe stadionul CFR din Timişoara.

Pe un teren ceva mai bun decât acum două săptămâni în Ronaţ, însă tot noroios, lucru inevitabil după mai bine de o lună de ploi, rugbyştii timişoreni au controlat partida din start. Primul eseu a fost marcat de Shennan, în minutul 15, transformarea fiind realizată de Conache. Chiar dacă au terminat prima repriză cu doi oameni în minus, după eliminările de 10 minute pentru Rose şi Rus, bănăţenii şi-au păstrat avantajul la pauză, când scorul a fost 7-3. Imediat după reluarea jocului, gazdele s-au desprins la 14-3, după eseul lui Khositashvili, transformat de Conache. În minutul 56, RCM a beneficiat de un eseu de penalizare, iar Conache a stabilit scorul final: 21-3.

Antrenorul echipei bănăţene nu a fost foarte mulţumit de joc, dar a criticat şi arbitrajul. "Am câştigat jocul şi cam atât, nu avem niciun motiv de sărbătoare. N-am reuşit să practicăm un joc foarte convingător, de altfel nu s-a putut numi rugby ceea ce s-a jucat astăzi, pentru că efectiv n-am avut voie să jucăm. Au fost 25 de penalităţi dictate împotriva noastră, cinci cartonaşe galbene. În aceste condiţii, cum ai putea să susţii rugby-ul, dacă ai parte de o asemenea manieră distructivă de arbitraj?", a spus Chester Williams, citat de druckeria.ro.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite