UPDATE Timişoara este Capitală Europeană a Culturii în 2021 cu sloganul „Luminează oraşul prin tine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii aşteaptă cu emoţie anunţul privind desemnarea oraşului Capitală Culturală Europeană FOTO Eye In The Sky
Timişorenii aşteaptă cu emoţie anunţul privind desemnarea oraşului Capitală Culturală Europeană FOTO Eye In The Sky

Un juriu format din 14 experţi, 12 din partea Comisiei Europene şi doi din partea Guvernului României, decide astăzi oraşul din România care va fi în anul 2021 Capitală Europeană a Culturii. În competiţie sunt oraşele: Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti şi Baia-Mare. Anunţul va fi făcut la ora 17.00. Pe Facebook, clujenii au anunţat că aşteaptă anunţul în stradă.

UPDATE: „Sunt extrem de emoţionat şi în egală extrem de fericit, cum sunt toţi concitadinii mei. Eram pregătit pentru un cu totul alt spech. Vreau în primul şi în primul rând să mulţumesc comunităţii timişorene pentru a elabora acest proiect. Este o victorie de echipă mare, echipa fiind comunitatea timişoreană. Vreau să mulţumesc echipei restrânse de proiect. Au muncit enorm şi au muncit competent. Ei s-au dovedit cei mai buni cetăţeni ai Timişoarei cu dăruirea cu care s-au implicat în acest proiect. Le mulţumesc consilierilor şi liderilor partidelor care au susţinut proiectul de la început”, a declarat Nicolae Robu după anunţul prin care Timişoara a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii. 

Calificată în fainala pentru desemnarea oraşului care va deţine în anul 2021 titlul de Capitală Culturală Europeană, în urma unei competiţii în care au fost înscrise 14 oraşe, Timişoara află astăzi, la ora 17.00, dacă va primi sau nu prestigiosul titlu.

Selecţia în urma căreia Timişoara s-a calificat în finală, alături de Cluj-Napoca, Bucureşti şi Baia Mare, a fost făcută în perioada 7-10 decembrie 2015. Din cele 14 oraşe înscrise în competiţie au fost alese cele patru, care au fost să-şi revizuiască şi să-şi completeze candidaturile pentru etapa finală de selecţie, care are loc astăzi.

Membrii juriului, cu reale competenţe în materie, au fost numiţi de Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene şi Comitetul Regiunilor. Ministerul Culturii a numit, de asemenea, doi experţi naţionali, în consultare cu Comisia Europeană şi în urma validării oficiale a acesteia din urmă.

Cei doisprezece experţi europeni care vor evalua candidaturile oraşelor sunt: Sylvia Amann, Cristina Farinha, Ulrich Fuchs, Steve Green, Valentina Iancu, Jordi Pardo, Anton Rombouts, Aiva Rozenberga, Pauli Sivonen, Raluca Velisar, Agnieska Wlazel, Suzana Žilič Fišer.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite