UPDATE Administratorul casei de schimb jefuite la Timişoara: „A fost o lucrare perfectă. E foarte greu să îi descopere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Timiş a deschis în urma jafului de la Timişoara un dosar pentru furt calificat FOTO Adevărul
Poliţia Timiş a deschis în urma jafului de la Timişoara un dosar pentru furt calificat FOTO Adevărul

O casă de schimb valutar din Timişoara a fost jefuită ca în filme, în noaptea de duminică spre luni, după ce hoţii au pătruns în interior şi au tăiat seiful din care au furat 87.000 de euro. Poliţiştii nu au reuşit încă să îi prindă pe hoţi.

UPDATE: Hasan Hasan, administratorul casei de schimb valutar jefuite de hoţi a declarat că de când lucrează pentru firmă nu s-a mai confruntat cu vreun jaf, lovitura din noaptea de duminică spre luni fiind aproape perfectă din punct de vedere al modului de operare. „Cred că au studiat foarte bine zona. Au întrerupt sistemul de alarmă.  A fost şi vremea urâtă. Cred că hoţii au venit după vreme. Vecinii au spus că au auzit câinele lătrând, dar nu ştiau de ce latră. Totul a fost bine pregătit.  E o lucrare făcută perfect. Asta nu e o lucrare de o persoană sau două. Au fost cel puţin trei. E foarte greu să îi descopere”, a declarat Hasan Hasan, potrivit căruia, la plecare, hoţii au luat şi aparatul pe care se stochează înregistrările de pe camerele video. Potivit administratorului de la casa de schimb valutar, seiful a fost spart cu ajutorul unui ciocan şi al unei răngi. „Au bătut până l-au deschis”, a mai spus Hasan Hasan. 

Jaful de la casa de schimb valutar, aflată în zona centrului comercial Euro a fost foarte bine pregătit şi executat. Pentru a pătrunde în casa de schimb valutar, hoţii au sărit gardurile unor curţi din apropiere  şi au tăiat grilajul unui geam, totul după ce au tăiat firele sistemului de alarmă. Astfel, hoţii au acţionat în linişte. Potrivit pressalert.ro, după ce au pătruns în interior hoţii au tăiat cu autogen seiful în care se aflau 87.000 de euro.

Potrivit aceleiaşi surse, după ce au luat banii, hoţii au scotocit prin toată casa de schimb valutar în căutarea unor alte sume de bani, dar nu au găsit nimic. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, Ancuţa Morariu, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru furt calificat. „În noaptea de 24 spre 25 aprilie, persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracţie într-o societate comercială situată pe raza municipiului Timişoara, iar din interior ar fi sustras 87.000 de euro. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor şi tragerea la răspundere a acestora şi pentru recuperarea prejudiciului”, a declarat Ancuţa Morariu. 


 

Jaf casa de schimb valutar FOTO Daniel Dancea
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite