Un cunoscut om de afaceri îl dă în judecată pe Dominic Fritz. Primarul: „S-a terminat cu favoritismele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, este ameninţat cu un proces de daune de către un om de afaceri
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, este ameninţat cu un proces de daune de către un om de afaceri

Dan Dinu, patronul restaurantului în care consilierul USR Ana Munteanu a descins cu jandarmii în timpul carantinei Timişoarei, a anunţat că îl dă în judecată pe primarul Dominic Fritz după ce un alt local pe care firma sa îl deţine, într-un spaţiu închiriat de la primărie, a fost închis pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Omul de afaceri Dan Dinu, care deţine Hotelul Del Corso, în restaurantul căruia consilierul USR PLUS Ana Munteanu a descins cu jandarmii, colegi de partid pe post de clienţi, pentru a demonstra că restaurantul nu respectă regulile impuse de pandemie, deţine şi un local în Piaţa 700, într-un spaţiu închiriat de la Primăria Timişoara.

Recent, primarul Dominic Fritz a dispus închiderea localului din Piaţa 700 deţinut de Dan Dinu pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pe pagina sa de Facebook, Dan Dinu a arătat că măsura suspendării activităţii a fost dispusă „ca urmare a tulburării liniştii publice după ora 22.00 prin programul de muzică tradiţional românească”.

„Normele legale oferă această posibilitate doar în situaţia în care abaterea s-ar fi repetat, însă societatea noastră a fost sancţionată doar o singură dată.

Menţionăm că am atacat aceast act în instanţă, solicitând şi recuperarea prejudiciului suportat de societate în urma acestei acţiuni, prejudiciu ce dorim a fi recuperat din patrimoniul personal al domnului Dominic Samuel Fritz, ca şi persoană responsabilă cu emiterea acestui act.

Pe această cale îi solicităm domnului Primar să îşi asume în mod public suportarea acestui prejudiciu, fără implicarea bugetului local”, a anunţat Dan Dinu, pe Facebook.

Reacţia lui Dominic Fritz

Primarul Dominic Fritz a reacţionat, fără a-l nominalize pe Dan Dinu, printr-o postare pe Facebook.

„Poliţia locală a primit o mulţime de sesizări de la voi pentru tulburarea liniştii publice de către trei localuri din centru, a intervenit, a dat amenzi repetate, iar ultima sancţiune posibilă legal a fost suspendarea timp de două săptămâni a activităţii. Am dat curs, conform legii, acestei solicitări venită din partea Poliţiei Locale pentru cele 3 localuri”, a scris Fritz, pe Facebook.

Edilul a mai arătat că „puterea de presiune a unor oameni de afaceri asupra fostei administraţii a fost mare, li s-a permis să încalce legea, când altora li s-a impus respectarea regulilor”.

„Or, acum regulile sunt aceleaşi pentru toţi, vor fi aplicate indiferent câtă presiune publică şi politică vor pune pe primărie sau pe Poliţia Locală. Şi asta este greu de acceptat pentru cei care care au fost, ani la rândul, deasupra legii. S-a terminat cu favoritismele, regulile se aplică tuturor atunci când legea este încălcată în Timişoara”, a mai adăugat Dominic Fritz.

În scandal a intervenit şi fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, care nu a ratat ocazia de a-l ataca pe Dominic Fritz.

„Este evident pentru oricine că sancţiunea este o continuare a demersului pauker-istei Ana Munteanu!  Eu cunosc investiţia făcută de DEL CORSO FAMILY SRL la Berăria 700, pentru că s-a întâmplat cu mine ca Primar. A fost o investiţie enormă! O lucrare excepţional făcută!

Presupun - accentuez: este doar o presupunere!- că localul este foarte tentant pentru clientela USR! Asta cred eu că este explicaţia “atenţiei” speciale de care se bucură societatea d-lui Dan Dinu din partea administraţiei Fritz! Cred că, alături de demersul civil de recuperare a daunelor, dl Dan Dinu trebuie să meargă şi în penal, pentru că este clar că suntem în faţa unui abuz în serviciu cu creare de prejudicii unei societăţi private”, a scris Robu, pe Facebook.

Vă mai recomandăm:

Ce se întâmplă cu mandatul de consilier al Anei Munteanu. Suspendarea, mai dură decât retragerea sprijinului politic

Reacţia patronilor localului în care a descins consiliera USR să demaşte funcţionarea în carantină: Un răspuns dur, incompatibil cu un stat democratic

Flămânzi sub acoperire, folosiţi într-o operaţiune USR de demascare a ilegalităţilor din HoReCA: „Totul a fost organizat la ordinul prefectului“

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite