Un cunoscut fotograf de modă din Timişoara, reţinut pentru trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a fotografului Alexandru Matusciac, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Conform unui comunicat transmis de DIICOT – Timişoara, Alexandru Matusciac, un cunoscut fotograf de modă din capitala Banatului, a desfăşurat  activităţi de trafic de droguri de mare risc (cocaină, amfetamină, ecstasy), pe care le-a distribuit către un cerc de consumatori apropiaţi.

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că fotograful obişnuia să organizeze petreceri private, la care erau invitate şi persoane minore, cărora le oferea spre consum droguri de mare risc.

Conform DIICOT, în data de 21.09.2018, în jurul orei 8.00, două minore, eleve ale unei unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Timişoara,  au decis să nu frecventeze cursurile din ziua respectivă şi s-au deplasat la locuinţa unei colege unde se afla şi inculpatul Mutisceac.

"În locaţia respectivă, cele două minore au consumat droguri de mare risc, care le-au fost puse la dispoziţie de către inculpat, persoanele prezente prizând cocaină şi amfetamină timp de mai multe ore.

În jurul orei 14.00, pe fondul consumului de droguri, una dintre minore s-a dus în baia apartamentului, situată la etajul al doilea al imobilului, de unde s-a aruncat în gol. În urma impactului, minora s-a accidentat foarte grav, suferind multiple fracturi la nivelul coloanei vertebrale, a membrelor şi a feţei", susţin procurorii.

Ulterior, minora a reuşit să sune la 112, unde a anunţat evenimentul.

Din cauza stării de confuzie în care se afla, ca urmare a consumului de droguri, nu a putut însă să dea detalii exacte legate de locul unde se afla, fiind depistată un echipaj al poliţiei şi al serviciului de ambulanţă după circa o oră de căutări.

“Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare efectuate pe raza municipiului Timişoara, la locuinţa inculpatului, au fost găsite şi ridicate un număr de 83 comprimate ecstasy.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că, în cursul anului 2017, DEA, Europol şi poliţia olandeză au destructurat o reţea  de tip Cryptomarket găzduită de către platforma Darknet – Alphabey.

În urma analizării datelor referitoare la persoanele care au comandat droguri, pe respectivul site au fost identificate mai multe persoane care au comandat fentanyl, utilizând platforma menţionată, printre care şi inculpatul Matusciac Alexandru. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, prin intermediul unei firme de curierat, inculpatul Matusciac Alexandru a primit în perioada iunie-august 2017 un număr de 7 colete, existând suspiciunea că acestea conţineau fentanyl”, a transmis DIICOT Timişoara.

În 14 noiembrie, Tribunalul Timiş a dispus arestarea  preventivă  a inculpatului Alexandru Matusciac pentru o perioadă de 30 de zile.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite