Un angajat al Vămii Moraviţa nu poate justifica 300.000 de euro din avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vam Moraviţa. FOTO: Arhivă
Vam Moraviţa. FOTO: Arhivă

Agenţia Naţională de Integritate a publicat luni un comunicat în care arată că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de 1.305.603 lei, între averea dobândită şi veniturile realizate de către Dan Aurelian Coman, în perioada exercitării funcţiei publice.

Conform ANI, în perioada 2010 – 2011, Dan Aurelian Coman a realizat venituri salariale în cuantum de 122.227 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 1.427.830 lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 1.305.603 Lei (aproximativ 304.290 Euro).

Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timişoara în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către vameş în perioada exercitării funcţiei publice.

Dan Aurelian Coman a fost informat de ANI „despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”.

Citeşte şi:

Cifrele ameţitoare din dosarul şpăgii de la Vama „Moraviţa”: numai rechizitoriul s-a tipărit în peste 55.000 de pagini

Ce vile şi ce conturi au săracii vameşi bogaţi

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite