Tupeu de şmecher din Timişoara: ridică o vilă, fără autorizaţie, în curtea unei clădiri istorice. „Mi-a acoperit geamurile. Soarele nu îmi mai intră deloc în casă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un timişorean cu mult tupeu şi-a construit o vilă fără autorizaţie în curtea unui imobil istoric
Un timişorean cu mult tupeu şi-a construit o vilă fără autorizaţie în curtea unui imobil istoric

Un timişorean cu tupeu şi-a transformat apartamentul pe care îl deţine în curtea unei clădiri istorice din Timişoara într-o adevărată vilă, fără a avea autorizaţie. Construcţia o afectează în mod direct pe o vecină, singurele geamuri ale locuinţei femeii fiind acoperite. Sesizate încă din faza fundaţiei, autorităţile nu au putut opri lucrările, clădirea fiind deja acoperită.

Situat în Piaţa Iosefin, Palatul Ancora, o clădire-simbol a Timişoarei, ascunde tupeul fără margini al lui Constantin Dobrea, un timişorean care deţine în curtea interioară a clădirii un apartament cu o cameră pe care l-a transformat într-o vilă cu parter şi mansardă fără autorizaţie. De altfel, pentru astfel de lucrări timişoreanul nici nu poate obţine autorizaţie, clădirea fiind imobil istoric.

Cea mai afectată de construcţia ridicată ilegal este Luminiţa Simionescu, secretară la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii a Universităţii Politehnica. Timişoreanca deţine în clădire un apartament cu o cameră. Clădirea ridicată ilegal îi acoperă ambele geamuri ale apartamentului, faţă de unul dintre geamuri zidul fiind la o distanţă de un metru şi jumătate, iar de celălalt geam, la jumătate de metru. Timişoreanul care construieşte ilegal şi despre care vecinii spun că este este unul din comercianţii din Piaţa Iosefin, nu a putut fi găsit, pe şantier fiind doar muncitorii care lucrau în ritm alert.

Luminiţa Simionescu a declarat pentru „Adevărul” că a încercat să îi sesiseze problema direct primarului Nicolae Robu, cu care este de altfel şi colegă la Politehnică. Cum Robu nu organizează audienţe, femeia i-a trimis edilului e-mail, dar nu a primit niciun răspuns. Disperată de ritmul în care construcţia ilegală se ridică în faţa geamului său, Luminiţa Simionescu a sesizat autorităţile încă din faza incipientă a construcţiei la care lucrările au început în luna august. În urma sesizării, Poliţia Locală a aplicat o amendă de 8.000 de lei şi a dispus sistarea lucrărilor.

Măsura dispusă de Poliţia Locală l-a lăsat, însă, rece pe timişoreanul care a continuat lucrările ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, astfel încât, în momentul de faţă casa ridicată în curtea Palatului Ancora este şi acoperită. „Lucrează în continuare.  La un metru şi jumătate de geamul meu de la sufragerie se văd doar cărămizi. Nu mai am lumină deloc. Stau cu becul aprins de dimineaţa până seara. Nu mai îmi intră soarele deloc şi nimeni nu ia nicio măsură”, a declarat pentru „Adevărul” Luminiţa Simionescu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Daniela Searcin, a declarat că în urma aplicării amenzii de 8.000 de lei şi sistarea lucrărilor, pentru că proprietarul nu a oprit şantierul, a fost sesizată Poliţia pentru întocmirea unui dosar penal în baza Legii 50/1991. Sesizat de „Adevărul” cu ilegalităţile de la Palatul Ancora, primarul Nicolae Robu a promis că va solicita detalii cu privire la caz, iar dacă ilegalităţile se confirmă şi este posibil va intra cu buldozerele şi „va face spectacol”. „Nu mi s-a adus la cunoştinţă situaţia. O să am o discuţie cu conducerea Poliţiei Locale să văd de ce nu mă informează cu privire la lucruri atât de grave. Vom face tot ce ne permite legea. Dacă legea ne permite să mergem cu buldozerele şi vă garantez că vom face spectacol să le fie de învăţătură de minte şi altora. Dacă e pe domeniul public ce se întâmplă acolo, îi radem. Dacă e pe proprietate privată nu putem interveni decât în baza unei ordonanţe preşedenţiale. Dincolo de indignare, trebuie să respectăm legea. Împotriva unui abuz, nu se răspunde cu un alt abuz”, a declarat Robu. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite