Tinerii îşi pot câştiga banii de buzunar muncind vara în insulele greceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii timişoreni pot fi chelneri sau recepţioneri în locuri exotice ca Zakintos, Corfu sau Creta. Vacanţa vine cu oferte atrăgătoare pentru studenţii care vor să-şi câştige banii de buzunar angajându-se în străinătate.

Tinerii interesaţi să plece la muncă în străinătate pot opta pentru plajele calde din Grecia. „Există foarte multe locuri de muncă în domeniul hotelier. Căutăm barmani, chelneri, cameriste, recepţionere, salvamari, portari pentru hoteluri sau restaurante, cafenele”, a spus Magnolia Maxim, reprezentant al unei agenţii de recrutare.

Pentru că sunt job-uri temporare şi principalii candidaţi sunt tinerii, anagajatorii nu pun accent pe experienţă ci pe seriozitate. Există agenţii de recrutare care nu ţin cont nici măcar de notele obţinute în anii de facultate. Taxele pe care un tânăr ajunge să le plătească pentru a munci în Grecia ajung la 200 de euro în momentul în care un contract de angajare este semnat. „Cazarea şi masa sunt asigurate de angajator. Tinerii pleacă doar în momentul în care li s-a găsit un loc de muncă ferm”, a mai spus Magnolia Maxim.

Bani de la americani

Un alt soi de experienţă de muncă este experienţa americană pe care au încercat-o mulţi dintre studenţii timişoreni. Gabriela Ianculescu, de 20 de ani a vrut să ajungă în Statele Unite ale Americii pentru a reuşi să-şi adune bani de buzunar. „Am fost anul trecut din iunie până în septembrie. Ştiam unde merg şi iniţial am avut un singur job, dar apoi am avut şi un al doilea”, a spus tânăra, studentă în anul al III-lea la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice. Pentru o oră, Gabriela primea mai bine de şapte dolari şi spune că, după câteva luni de muncă, a câştigat suficient pentru a se întreţine singură la facultate chiar şi acum, la un an după.

Salarii decente pe plajele însorite

Pentru o lună de muncă, salariile oscilează de la 400 la 800 de euro, studenţii având posibilitatea să câştige mai mult din bacşiş. „Programele pentru studenţi sunt în concordanţă cu legislaţia greacă. Dar, în funcţie de noroc sau de perseverenţă se poate câştiga şi mai mult”, a explicat Magnolia Maxim.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite