Timişoara devine primul oraş din România unde trecătorii vor citi poezii, aşteptând la semafor

0
0
Proiectul Memoriile Cetăţii
Proiectul Memoriile Cetăţii

Timişorenii care merg pe jos şi aşteaptă la semafor, vor putea citi versuri pe asfalt. Poezia de stradă este un proiect artistic care face parte din Memoriile Cetăţii din cadrul Programului Timişoara Capitală Culturală Europeană şi vizează decorarea trecerilor de pietoni ale oraşului cu poezie, prin versurile scrise de poeţi români contemporani.

Începând de sâmbătă, 7 noiembrie 2020, voluntarii Asociaţiei Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii vor decora trotuarele din 60 de intersecţii din oraş cu versuri. Poeziile lui Robert Şerban, Tudor Creţu, Aleksandar Stoicovici, Sorin Gherguţ, Svetlana Cârstean, Ana Puşcaşu, Adrian Bodnaru, Nicoleta Papp, Goran Mrakić, Marius Aldea şi Alexandru Potcoavă vor fi scrise direct pe asfalt, prin toate cartierele pentru a-i încuraja pe trecători să ia oraşul la pas, să le descopere şi să le citească pe toate.

Aşadar, în câteva zile, Timişoara va deveni primul şi singurul oraş din România cu intersecţiile decorate cu poezie. Versurile vor fi scrise pe asfalt, doar pe alei, fără a interveni sau influenţa în vreun fel marcajele rutiere sau accesul vizual la acestea. Trecătorii vor putea să  descopere cuvintele în timp ce aşteaptă culoarea verde a semaforului şi să le reinterpreteze după starea de spirit a fiecăruia.

Memoriile cetăţii

Tot în cadrul proiectului Poezia de stradă, pe timişoreni îi mai aşteaptă o surpriză: un poem ilustrat va fi pictat pe asfalt, într-o zonă pietonală din oraş.

Memoriile cetăţii

Proiectul Memoriile Cetăţii se află la a III-a ediţie, iar în acest an, Complexul Studenţesc din Timişoara va deveni gazdă pentru 12 lucrări murale pe căminele studenţeşti, pentru a facilita şi încuraja interacţiunea oamenilor cu zona în care trăiesc, fie temporar ori permanent. Pentru a promova cititul, poezia şi descoperirea oraşului la pas, 60 de intersecţii din oraş vor fi decorate cu versuri ale unor autori români contemporani.

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite