Timişenii au furat mai puţine maşini în 2011, dar au crescut numărul vandalismelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2011 a înregistrat o scădere a numărului de furturi de maşini în Timiş, în timp ce numărul tâlhăriilor şi a vandalismelor a crescut semnificativ. În topul infractorilor s-au situat cei din zona rurală, potrivit unui raport întocmit de IPJ Timiş.

Comparativ cu anul 2010, în anul 2011 sesizările de furturi din autoturisme au scazut cu 12 %, iar furturile din societatile comerciale au scăzut şi ele cu aproximativ 24 %. Totodată, tâlhăriile stradale au înregistrat o creştere de doar patru fapte. 
În cursul anului 2011, volumul criminalităţii stradale sesizate este de 3.588 de infracţiuni la 100.000 de locuitori, puţin peste media naţională, care a fost de 3.422 de fapte la 100.000 de locuitori. 

EXCLUSIV Bătrânul transformat de justiţie în boschetar: bătut în gară în timp ce judecătorii întârzie sentinţa prin care se poate întoarce acasă

În ceea ce priveste mediul rural, infracţionalitatea din anul 2011, a înregistrat creşteri, faţă de anul precedent, la faptele sesizate, cu aproximativ 11 %.
Cele mai mari ponderi din cadrul infracţionalităţii sesizate în mediul rural sunt deţinute de furturi, care reprezintă 30 % din totalul de sesizări, acestea fiind urmate de infracţiunile de loviri sau alte violente, cu o pondere de 14 % si de faptele la regimul circulaţiei rutiere, cu o pondere de 11 %.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite