Tatuaje tradiționale japoneze, Irezumi, la Timișoara. Vine un maestru italian care a studiat 20 de ani în Japonia

0
Publicat:

A doua ediție a evenimentului Timișoara Internațional Tattoo Convention va avea loc între 12 și 14 aprilie 2024, la Iulius Town. Vor participa peste 70 de artiști tatuatori din țară și strănătate, iar organizatorii au pregătit și foarte multe surprize.

Irezumi - tatuaje tradiționale japoneze FOTO Authentink.com
Irezumi - tatuaje tradiționale japoneze FOTO Authentink.com

Timișoara va fi în weekend (12-14 aprilie 2024) gazda celui mai mare eveniment dedicat tatuajelor, care se va desfășură la Iulius Congress Hall. Evenimentul poartă numele de Timișoara International Tattoo Convention. Nu e festival, nu e nici expoziție, e “convention” sau convenție – este conceptul folosit în întreaga lume la evenimente dedicate amatorilor de tatuaje.

La fața locului vor fi prezenți aproximativ 80 de artiști tatuatori din țară și străinătate. Fiecare va avea stația lui și vor tatua în cele trei zile. O noutate pentru anul acestea este prezența unui artist care face tatuaje tradiționale japoneze.

Ne-am străduit anul trecut să iasă foarte bine, chiar dacă lumea a fost un pic reticientă. Eram hotărâii să începem o chestie de durată, să devină o tradiție în Timișoara. Anul acesta am crescut numărul de artiști, vin de peste tot din lume. Noutatea este că vom prezenta și tatuaje tradiționale japoneze, Irezumi. Vine un maestru, este italian, dar a studiat 20 de ani în Japonia, la familia Horitoshi, unde intri foarte greu. Ei sunt printre cei care i-au tatuat și pe membrii yakuza. Acest artist este primul artist occidental acceptat de această familie japoneză. El își va lansa, sâmbătă, și cartea, va face și un workshop, iar timp de trei zile va face și tatuaje”, a declarat Sorin Stanca, directorul convenției.

Convenția de tatuaje din 2023 FOTO Ștefan Both
Convenția de tatuaje din 2023 FOTO Ștefan Both

Proiect de restaurare culturală

În cadrul celei de-a doua ediții a Timișoara International Tattoo Convention va avea loc un happening inedit în cadrul căruia publicul va avea parte de refacerea copertei originale a albumului „Cantafabule” al grupului Phoenix, lansat în urmă cu 49 de ani.

E un proiect de restaurare culturală. În 1975, Phoenix a lansat albumul <Cantafabule>, care a fost o premieră la vremea lui, a fost primul dublu album din România. Un album extraordinar. Acel album a fost creat de Valeriu Sepi, împreună cu Lili Sepi, actualmente Oxenfeld. E o întreagă poveste în spatele lui. Am luat legătura cu Valeiu Sepi și cu graficianul Rică Socobete, iar în cadrul convenției vom prezenta cum ar fi trebuit să arate coperta <Cantafabule>, pentru că la vremea aia, cei de la Electrecord au masacrat-o. S-au folosit doar jumătate din ce au propus artiștii, în niște condiții grafice groaznice, au greșit și numele albumului, i-au spus <Cantofabule>”, a mai spus Sorin Stanca

O prezență inedită va fi italianca Aydin Mod – cunoscută și ca „Barbie modificată”, care se află în topul celor mai bizare intervenții de “înfrumusețare” prin tatuaje și piersinguri. Ea a fost la Timișoara și la prima ediție, iar acum revine.

Aydin Mod FOTO Facebook
Aydin Mod FOTO Facebook
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite