Streetball cu gândul la închisoarea Alcatraz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: SEBA TĂTARU Gyori Aref l-a învins în semifinale pe profesionistul Alex Mihuț
Foto: SEBA TĂTARU Gyori Aref l-a învins în semifinale pe profesionistul Alex Mihuț

Doi timișoreni s-au calificat în finala concursului “King of tfe Rock”, de la București. Câștigătorul din capitală va merge în SUA, la turneul mondial care se desfășuară în fosta închisoare Alcatraz.

Atmosfera fierbinte, și la propriu și la figurat, faze spectaculoase, slam-dunk-uri, coșuri în ultima secundă pentru victorie, cam aceasta a fost starea de spirit la primul turneu de baschet “unu la unu”, Red Bull King of the Rock, disputat la Timișoara.

Competiția, organizata în premieră în România, a fost câștigată de Gyori Aref care l-a invins în finală pe Andrei Ghiriș, cu scorul de 15-14. Ambii vor merge în finala de la București, acolo unde, alături de finaliștii turneului de la Cluj și a celui preliminar din Capitală, vor lupta pentru a reprezenta România la finala mondială care va avea loc pe 24 septembrie în renumita închisoare americană de pe insula Alcatraz.

Profesionistul eliminat în semifinale

Gyori Aref a jucat sezonul trecut la echipa satelit BC Timișoara 2, iar înainte a făcut parte din lotul “under 20” a celor de la CS Bega. El a trecut în semifinale de Andrada Csender, fostă mare jucătoare de baschet, retrasă însă din copetiție după o accidentare. “A fost greu să joc împotriva unei fete. Nu îmi place pentru trebuie să te ferești să lovești. Dar mă bucur că am ajuns în finala de la București, unde va fi foarte greu”, a spus Aref.
Mihuț, singurul profesionist

Turneul de la Timișoara a oferit câteva meciuri extrem de disputate, unul dintre cele mai fierbinți fiind semifinala dintre Andrei Ghiriș si Alex Mihuți, jucător profesionist la BC Timișoara. Meciul a fost câștigat de primul cu o aruncare de doua puncte în ultima secundă.

Andrei Ghiriș a făcut junioratul la CSS, iar apoi a fost legitimate la echipa de divizie secundă Timba. Visul său este să plece în Spania unde are deja câteva contacte cu echipe de liga secundă. “Au fost meciuri foarte bune. Mi-am stabilit de la început să fiu printer primii patru. Vroiam să ajung la București. O să fie foarte greu acolo, dar o să fiu și mai pregătit”, a spus Andrei Ghiriș.




Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite