Strada care poartă numele marelui actor Johnny Weissmüller va avea în sfârşit asfalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Tarzan" nu reprezintă prea mult pentru oraşul în care s-a născut
"Tarzan" nu reprezintă prea mult pentru oraşul în care s-a născut

Primăria Timişoara a atribuit marelui actor care l-a consacrat pe Tarzan o stradă minusculă, de circa 250 de metri, pe care nu a fost niciodată asfalt.

Strada care poartă numele marelui actor bănăţean Johnny Weissmüller, născut în Freidorf, nu a cunoscut niciodată asfaltul.

Intrarea Johnny Weissmüller se află undeva ascunsă în zona Freidorf din Timişoara, chiar dacă un asemenea personaj, multiplu campion olimpic la înot, omul care i-a dat viaţă lui Tarzan, ar fi meritat o zonă centrală, măcar de dragul turismului.

Municipalitatea a decis ca strada care poarta numele marelui actor să fie asfaltată.

“Am semnat contractul pentru amenajarea a două străzi din cartierul Freidorf. Este vorba de strada Laurenţiu Nicoară, de 280 de metri, şi strada Johnny Weissmuller., care are 250 de metri. Săptămâna viitoare vor începe lucrările”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Valoarea proiectului este de circa 1 milion de lei, ceea ce înseamnă în jur de 200.000 de euro. Durata lucrărilor este de trei luni.

Reamintim că Johnny Weissmüller, născut în actualul cartier Freidorf, în 1904, nu mai are nici măcar placă comemorativă aflată pe casa indicată de Primărie ca locul de naştere al actorului. Adevărata casă în care s-a născut Weissmüller a şi fost deja demolată.

EXCLUSIV Cum a fost păcălit fiul lui „Tarzan“ la Timişoara. A rămas doar un zid din adevărata casă a familiei lui Johnny Weissmüller

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite