Şefa creşelor din Timişoara, demisă live şi repusă pe funcţie la scurt timp: „Doar ea putea semna documente în timp util“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna martie a acestui an, primarul Nicolae Robu a demis-o în timpul unei conferinţe de presă pe directoarea Serviciului Creşe, după ce tânăra, ajunsă pe funcţie în condiţii dubioase, nu şi-a publicat CV-ul, aşa cum a cerut edilul. La scurt timp, directoarea destituită a fost repusă în funcţie interimar.

Obligat de judecători, în urma unui process, să îi transmită unui cetăţean CV-urile unor funcţionari din Primăria Timişoara, Serviciul de Resurse Umane din Primăria Timişoara a transmis documentele în bătaie de joc, cu o serie de date relevante acoperite. În urma scandalului, primarul Nicolae Robu le-a cerut tuturor şefilor din Primăria Timişoara să îşi publice CV-urile pe site-ul instituţiei.

Şefa Serviciului Creşe, Patricia Chelbu Goje, despre care renaşterea.ro a scris că a fost numită pe funcţie ilegal, fără a îndeplini condiţiile cerute de lege, nu s-a conformat cerinţelor primarului. Întrebat în conferinţă de presă de ce şefa de la Creşe nu şi-a publicat CV-ul, primarul Robu a „explodat”, anunţând schimbarea din funcţie a Patriciei Chelbu Goje.

„O schimb din funcţie, punct, nu are rost să mai pierdem vremea. Decizia este luată, am spus-o aici, deci am şi anunţat-o. Nu mă răzgândeşte nimeni pe mine, chiar aşa mă cunoaşteţi după atâţia ani?!”, a tunat Robu. Numai că, potriivt unui document publicat de renasterea.ro, la scurt timp după destituirea şefei de la Creşe, primarul Robu a repus-o pe funcţie, interimar, pentru 30 de zile.

„Având în vedere faptul că postul de director la Serviciul Public Creşe este vacant, iar Serviciul Public Creşe este o instituţie cu personalitate juridică, în scopul asigurării continuităţii activităţilor curente, numesc cu delegaţie în funcţia de director pe doamna Chelbu-Goje Patricia, în condiţiile art. 43 şi 44 din Codul Muncii pe o perioadă de 30 de zile”, se arată în documentul publicat de renasterea.ro.

Explicaţiile lui Robu

Contactat de „Adevărul” pentru a explica motivele pentru care a repus-o pe funcţie pe Patricia Chelbu Goje la scurt timp după schimbarea din funcţie, primarul Robu a declarat că a fost nevoit să o repună pe funcţie de directoarea demisă pentru a nu bloca activitatea creşelor. „După ce am demis-o pe doamna Patricia Chelbu, m-am văzut nevoit să o repun în funcţie, printr-un demers oficial, transparent, nicidecum altfel, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru că doar ea putea semna în timp util documente fără de care creşele n-ar fi putut funcţiona, ar fi intrat în blocaj. Deci, la ora actuală, doamna Chelbu nu mai este de mult directoare la Creşe. Între timp, a fost directoare, tot pentru 30 de zile, doamna Gabriela Crăciun, iar la ora actuală directoare este, pentru 120 de zile, începand din 06.07.2019, doamna Simona Munteanu”, a declarat Nicolae Robu.

Cine este Patricia Chelbu Goje

Patricia Chelbu Goje a ajuns şefa Serviciului Public Creşe din Timişoara la doar 23 de ani după ce primarul Nicolae Robu a declarat că le acordă încredere tinerilor. Potrivit renasterea.ro, înainte de a ajunge şefa creşelor din Timişoara, Patricia Chelbu Goje s-a ocupat de promovarea online a clubului de manele Crystal, deţinut la vremea respectivă de soţul tinerei, un fost boxer cu conexiuni în lumea interlopă din Timişoara. De altfel, potrivit renasterea.ro, Patricia Chelbu Goje a distribuit pe pagina sa de Facebook o înregistrare video din clubul Crystal în care apare interlopul Sorin Udrea şi manelistul Florin Salam.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite