Scenariu de groază pentru timişoreni: scumpirea căldurii sau închiderea Coltermului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căldura din calorifere îi va costa mai mult pe cei branşaţi la sistemul centralizat
Căldura din calorifere îi va costa mai mult pe cei branşaţi la sistemul centralizat

Primăria nu renunţă la ideea de a scumpi preţul la gigacalorie. Potrivit ultimului proiect supus dezbaterii publice, noile tarife ar putea intra în vigoare de la întâi august. Nici măcar prefectul nu se mai opune şi acceptă scumpirea dacă se respectă procedura. Scumpirea din august poate atrage după sine şi alte majorări dacă Guvernul taie subvenţiile.

Municipalitatea a încercat şi anul trecut să scumpească preţul la gigacalorie. Proiectul chiar a trecut de Consiliul Local, dar prefectul de Timiş Mircea Băcală a atacat în instanţă hotărârea, suspendând scumpirea. Băcală a invocat nerespectarea unor proceduri în aprobarea proiectului. Procesul nu s-a terminat încă, fiind strămutat la Oradea.

Altă Mărie cu aceeaşi pălărie


Cu toate că scumpirea este blocată de procesul aflat pe rol, juriştii primăriei au găsit o soluţie şi vin cu un nou proiect pentru aceeaşi scumpire a căldurii, propunere care are toate şansele să fie aprobată. „Am refăcut calculele. O să respectăm toate procedurile de supunere dezbaterii publice şi tot ce trebuie făcut. Să sperăm că de data asta prefectul nu o să mai atace”, a spus şeful Direcţiei Edilitare, Mariu Oneţiu.

Începutul sfârşitului: creşterea gigacaloriei la 207 lei, scenariul cel mai fericit

Cum o veste proastă nu vine niciodată singură şi ca şi cum măsurile de austeritate impuse de Guvern nu ar fi fost suficiente, primăria îi loveşte în moalele capului pe timişorenii care se încălzesc de la Colterm. Dacă Guvernul nu mai mai acordă subvenţiile pentru acoperirea preţului de producţie sunt două soluţii: fie echivalarea preţului de facturare cu preţul de producţi, fie închiderea Coltermului. „Dcă se vor tăia subvenţiile şi va veni aşa cum se anunţă va creşte şi mai mult preţul sau se va închide Coltermul”, a mai spus Marius Oneţiu.

Gigacaloria declanşează nebunia


Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari din Timişoara, Petru Olariu nu percepe o scumpire a preţului la căldură, în condiţiile în care alte oraşe plătesc mai puţin. „Luăm proiectul, ne uităm peste el şi vom reacţiona. Nu suntem de acord cu această tâmpenie”, a spus Olariu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite