S-au grăbit la campanie electorală și au încălcat legea: două partide și-au afișat candidații cu ore bune înainte de startul oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania electorală a început oficial din această noapte, de la ora 0. Însă cu câteva ore înainte candidații unor partide au plecat înaintea fluierului de start. În sport, cei care fură startul sunt descalificați!

Primul caz a fost semnalat de UNPR, care a sesizat Biroul Electoral Central și Biroul Electoral de Circumscripție referitor la încălcarea legii de către PNL.

În jurul orei 14.00, pe fațada unui bloc de pe strada Amurgului din Timișoara se află amenajat un mash cu conținut explicit electoral, aparținând Partidului Național Liberal, cu referire la Nicolae Robu, candidat la funcția de primar al municipiului Timișoara”, a declarat Ion Răducanu, președintele UNPR.

Mashul electoral conține numele candidatului, sintagma “Primarul Timișoarei” și siglele USL, PSD și PNL-PC.

Afișarea respectivului mash electoral încalcă art.61 din Legea nr.67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale care stipulează: Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfășurării alegerilor [...] și solicităm aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare”, a mai spus Răducanu.

În scurt timp a venit și replica celor de la PNL. Care în loc să ofere o explicație la mashul ilegal, au cotraatacat și au arătat cu degetul spre UNPR. Aceștia au fost acuzați că în blocurile din Calea Lipovei au fost distribuite flayere de către echipa lui Ion Răducanu. Pliantele au fost găsite în cutiile poștale!image
TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite