Recunoştinţă pentru Mircea Mihăieş şi Brînduşa Armanca, din partea Ungariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia colecţionarilor de artă contemporană ungară premiază din doi în doi ani, de Ziua Culturii Ungare, personalităţi cu o contribuţie semnificativă în consolidarea legăturilor culturale transfrontaliere

Scriitorului Mircea Mihăieş i-a fost decernată diploma omagială a Fundaţiei colecţionarilor de artă contemporană ungară, împreună cu o plachetă de bronz, drept recunoaştere a activităţii sale excepţionale ca om de cultură, în special pentru stimularea relaţiilor culturale între ţări în perioada când a ocupat funcţia de vicepreşedinte ale ICR. 


Fondatorii Maté Csák, preşedintele Secţiunii Arhitectură a Uniunii Jurnaliştilor Maghiari, şi Anna Körmendi, colecţionar de artă, au subliniat vizibilitatea şi deschiderea ICR în perioada 2005-2012 şi rolul instituţiei în relaţiile culturale dintre România şi Ungaria. 


Aceeaşi distincţie a fost înmânată şi Brînduşei Armanca, pentru spiritul european şi bunele servicii aduse relaţiilor culturale româno-ungare în perioada directoratului la Institutul Cultural Român din Budapesta şi filiala din Szeged. 


Fundaţia premiază din doi în doi ani, de Ziua Culturii Ungare - 24 ianuarie, ziua imnului - personalităţi cu o contribuţie semnificativă în consolidarea legăturilor culturale transfrontaliere. Placheta de bronz este opera artistei Emma Egyed. 

image


Brînduşa Armanca şi Mate Csak, la Budapesta
 

Citiţi şi

FOTO Întâlnirea cavalerilor vinului din Ungaria. Un eonolog din Timişoara este consul al Ordinului Szent Vince

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite