Recomandările autorităţilor pe timp de iarnă pentru timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a evita evenimentele neplăcute pe perioada iernii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a transmis o serie de rocmandări de care fiecare cetăţean trebuie să ţină cont. Atenţie la modul în care vă încălziţi domiciulul, iar dacă ieşiţi pe stradă nu vă lăsaţi expuşi mult timp frigului şi daţi o mână de ajutor oricui are nevoie.

Reprezentanţii ISU "Banat" fac apel la spirit civic, în această perioadă în care autorităţile fac faţă cu greu solicitărilor. Pe de altă parte aceştia au transmis o serie de recomandări de care fiecare cetăţean trebie să ţină cont. De la instalarea zăpezii peste judeţul Timiş, pompierii au avut de înfruntat nu mai puţin de nouă incendii. Aceştia au lansat o serie de recomandări cu privire la modul în care locuinţele trebuiesc încălzite fără a creea probleme.

În primul rând orice proprietar trebuie să verifice periodic centralele termice şi să cureţe coşurile de avacuare a fumului. Nu sunt recomandate instalaţiile improvizate pentru încălzirea locuinţelor, iar în cazul în care se folosesc astfel de instalaţii, acestea nu trebuie lăsate nesupravegheate.

În momentul ieşirii pe stradă cetăţenilor nu le este recomandat să nu rămână mult timp expuşi temperaturilor scăzute. Copii şi bătrânii sunt cei mai predispuşi problemelor cauzate de ger, iar aceştia trebuiesc feriţi de temperaturile scăzute.

În cazul în care aţi rămas înzăpezit cu maşina în afara oraşului anunţaţi imediat  poziţia în care vă aflaţi autorităţilor şi rămâneţi calm în maşină. Nu părăsiţi autoturismul sub nicio formă. Porniţi motorul şi sistemul de încălzire doar 15 minute în fiecare oră şi lăsaţi un geam uşor deschis, evitând astfel intoxicarea cu monoxid de carbon.

Totodată cetăţenilor le este recomandat să dea dovadă de spirit civic şi să dea o mână de ajutor celor care au întâmpinat probleme din cauza gerului şi a zăpezii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite