Primăria Timişoara a stabilit fără licitaţie cine va anihila ţânţarii în următorii patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma care se ocupă de deratizarea oraşului a primit un cadou frumos: o prelungire de contract până în 2014. Societatea care se ocupă de câinii vagabonzi nu a avut acelaşi noroc, iar contractul nu i-a fost prelungit, fiind motiv de scandal în consiliu.

Contractul dintre primărie şi firma care ocupă de ecarisaj, SC DANYFLOR SRL, a fost încheiat în luna iulie 2006, urmând să expire în luna august a anului viitor. Contractul are însă o clauză care prevede că înţelegerea dintre părţi poate fi prelungită cu jumătate din perioada contractuală. Singura condiţie este ca acest lucru să se întâmple cu un an înainte de expirarea contractului. Aceeaşi situaţie este şi în cazul firmei SC DERATON SRL, care se ocupă de deratizare şi de dezinsecţie. Clauzele prevăd că înţelegerile pot fi prelungite şi nu că acest lucru este obligatoriu, dar primăria a venit în faţa consilierilor cu propunerea de prelungire a contractelor.

Unul da, altul ba
În şedinţa de aseară, reprezentanţii primăriei au avut parte de o surpriză de proporţii. Situaţia celor două firme era identică, dar aleşii au decis să prelungească înţelegerile numai pentru firma care se ocupă de deratizare, în timp ce prelungirea pentru hingherii de la Danyflor a fost respinsă. Adrian Orza a „negrit” de supărare când a văzut situaţia.
„Sunt situaţii identice, la dăunători şi la câini. Un contract s-a prelungit, altul nu. Mi s-a spus că de vină este comportamentul contractantului. E ciudat că două lucruri similare se tratează diferit”, a spus Orza.
Acesta a mai spus că, în ciuda faptului că nu a fost prelungit contractul pentru Danyflor, momentan activitatea de adunare a câinilor vagabonzi de pe străzi nu va fi afectată. „Înainte cu un an de expirare se poate veni cu prelungirea. Aşa se face, juridic. Nu este nicio tragedie că nu s-a prelungit”, a mai spus Orza.

Directorul de la Mediu refuză să dea explicaţii
Clauza de prelungire automată este prevăzută în contract, dar reprezentanţii primăriei nu au dat explicaţii pentru necesitatea prelungirii în defavoarea organizării unei licitaţii. Cel mai în măsură să facă acest lucru este şeful Direcţiei de Mediu, Vasile Ciupa. Acesta a refuzat să dea vreo explicaţie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite