Ploile torenţiale au provocat inundaţii în curţi şi demisoluri din municipiul Timișoara VIDEO

0
Publicat:

ISU Timiş a intervenit vineri, în urma ploilor torenţiale, pentru evacuarea apei din subsolurile mai multor clădiri din judeţ şi din Timişoara, inclusiv la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", dar şi din unele pasaje feroviare din centrul oraşului, unde circulaţia autovehiculelor şi cea pietonală au fost blocate din cauza acumulărilor de apă.

Inundații în Timișoara FOTO: FB/Gabriel Bilc
Inundații în Timișoara FOTO: FB/Gabriel Bilc

În intervalul orar 14,30 - 15,30, pentru localităţile Giarmata, Ghiroda, Sânandrei şi Dumbrăviţa, limitrofe Timişoarei, a intrat în vigoare o avertizare Cod roşu de averse torenţiale.

Biroul de presă al ISU Timiş a informat, vineri seara, că în urma fenomenelor meteorologice, pompierii din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Timişoara au fost solicitaţi să intervină, în prima fază, pentru evacuarea apei din patru case în municipiu, din două demisoluri, din subsolurile Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" şi al Policlinicii de Pediatrie a Spitalului de Copii. A mai fost evacuată apa din curţi şi case în comuna Dumbrăviţa, informează Agerpres.

Ulterior, la Dispeceratul ISU Timiş s-au înregistrat mai multe solicitări, iar în sprijinul pompierilor timişoreni au sosit echipaje din cadrul Detaşamentului Lugoj şi ale Staţiilor Făget şi Buziaş.

Până în acest moment, pompierii timişeni au intervenit în Timişoara, în total, pentru evacuarea apei din şapte case, din cinci demisoluri (dintre care, unul de magazin) şi din 11 subsoluri, a fost evacuată apa din două curţi, dintr-un magazin şi s-a intervenit pentru degajarea unei crengi şi a doi copaci.

În comuna Dumbrăviţa s-a intervenit pentru evacuarea apei din trei curţi, un subsol de bloc şi un demisol (garaj).

Pentru gestionarea acestor evenimente intervin 48 de pompieri militari timişeni cu 20 autospeciale de intervenţie echipate cu 20 motopompe şi o electropompă. Misiunea este în dinamică.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite