Biserica Baptistă din Timișoara, evacuată. Oamenii aflați la slujba de seară au simțit un miros înțepător care provoca tuse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 80 de persoane s-au autoevacuat din Biserica Baptistă din municipiul Timişoara, duminică seara, 23 octombrie, pentru că au simţit un miros înţepător care provoca tuse. Oamenii se aflau la slujba de seară. 

UPDATE 20.05 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş anunţă că măsurătorile CBRN nu au indicat depăşiri ale valorilor normale în aer, în zona din Timişoara în care localnicii au acuzat că se simte un miros suspect.

„Până în momentul de faţă, în urma măsurătorilor CBRN nu au fost înregistrate depăşiri ale valorilor normale. Începând cu ora 18,45 a fost dezactivat Planul roşu de intervenţie“, au precizat reprezentanţii ISU Timiş.

UPDATE ORA 19.20 Iată comunicarea făcută de ISU Timiș despre acest incident:

„În urma apelului primit pe S.N.U.A.U 112, din data de 23.10.2022, ora 18:00 am fost solicitați să intervenim în Timișoara, pe str. Zăvoi, în urma unui miros puternic și înțepător care provoacă tuse.

La fața locului au fost alertate următoarele forțe și mijloace:

- 31 subofițeri și 3 ofițeri;

- echipajul CBRN din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara;

- 2 ambulanțe SMURD tip C;

- 3 ambulanțe SMURD tip B;

- 3 autospeciale transport personal și victime multiple;

- 1 motocicleta SMURD;

- 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă;

- 1 autospecială de primă intervenție și comandă; 

- 1 microbuz transport persoane.

La nivelul ISU Timiș s-a activat Planul ROȘU DE INTERVENȚIE și Grupa operativă, începând cu ora 18:08.

Aproximativ 82 de persoane s-au autoevacuat.

Până în acest moment, nici o persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

Revenim cu detalii.“ 

ȘTIREA INIȚIALĂ

„În urma apelului primit pe SNUAU 112 (...) am fost solicitaţi sa intervenim în Timişoara, pe strada Zăvoi, în urma unui miros puternic şi înţepător care provoacă tuse“, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş.

Conform aceleiaşi surse, la faţa locului au intervenit cinci ambulanţe SMURD, echipajul CRNB, trei autospeciale de transport victime multiple, trei autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi un microbuz pentru transport persoane.

La nivelul ISU Timiş s-a activat Planul roşu de intervenţie şi grupa operativă, începând cu ora 18,08. Aproximativ 82 de persoane s-au autoevacuat. Până în acest moment, nici o persoană nu a necesitat îngrijiri medicale", a mai informat ISU Timiş. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite