Picnic sub stele la Observatorul Astronomic din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Observatorul Astronomic din Timişoara este un loc prea puţin vizitat de public
Observatorul Astronomic din Timişoara este un loc prea puţin vizitat de public

Asociaţia Pelicula Culturală organizează în parcul Observatorului Astronomic o inedită vizionare de filme documentare

Observatorul Astronomic din Timişoara îşi deschide porţile pentru un picnic sub stele. Pelicula Culturală, alături de  Observatorul European de Sud (ESO), Academia Română – Filiala Timişora, Astroclubul “Antares” şi Astroclubul “Altair” le propun timişorenilor o altfel de vizionare de filme.

Miercuri, 14 august, de la ora 20.00, vor putea fi urmărite două documentare despre explorarea universului: ”Europa către stele” (2012) şi ”Cu ochii pe cer” (2009), în regia lui Lars Lindberg Christensen, şef al departamentului de educaţie şi informare din cadrul ESO.

Aceste două filme prezintă povestea curiozităţii cosmice, a curajului şi perseverentei de a descoperi cele mai profunde mistere ale Universului, purtându-ne într-o călătorie în spatele scenei, la cel mai productiv observator terestru din lume.

“Observatorul este un obiectiv al oraşului pe cât de interesant, pe atât de discret şi puţin cunoscut de timişoreni, prima locaţie la care ne-am gândit că merită pusă în valoare prin filmele europne pe care le proiectăm. Ne va vorbi despre istoria şi activităţile observatorului dl. dr. László Farkas, cercetător ştiinţific şi director al acestui centru ştiinţific. Proiecţia va avea loc în curtea plină de vegetaţie a observatorului, participanţii fiind invitaţi să îşi aducă paturi pe care să se aşeze”, susţin organizatorii.

După proiecţia de film, instrumentele astronomice din dotarea Observatorului Astronomic, dar şi cele ale astronomilor amatori vor sta la dispoziţia publicului pentru a observa câteva din frumuseţile cerului nocturn de vară. Cu puţin noroc participanţii vor avea parte şi de spectacolul oferit de curentul meteoric al Perseidelor.

Biletele de intrare vor fi şi ele speciale. Pentru că se apropie începerea şcolii, accesul la eveniment se face pe bază de rechizite şcolare, care vor fi donate către 60 de copii din familii defavorizate din cartierul Iosefin, beneficiari ai Asociaţiei For Help.

Citiţi şi:

Observatorul Astronomic din Timişoara va fi mutat. Rămâne în urmă o mină de aur
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite