Pe cine aleg votanţii PP-DD în turul doi? Un senator al „domnului Dan” îl susţine pe Iohannis: „ 40 la sută vor face ce spune Dan Diaconescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Indiferent de decizia partidului, senatorul PP-DD Ioan Iovescu îl susţine pe Klaus Iohannis Foto Adevărul
Indiferent de decizia partidului, senatorul PP-DD Ioan Iovescu îl susţine pe Klaus Iohannis Foto Adevărul

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Senatorul Ioan Iovescu, unul din cei trei senatori pe care PP-DD îi mai are în Parlamentul României, ceilalţi senatori fiind cumpăraţi „la bucată”, îl susţine în turul doi al alegerilor pe Klaus Iohannis. În privinţa voturilor pe care le dau alegătorii PP-DD, Iovescua declarat pentru www.redesteptarea.ro că aproximativ 40 la sută vor asculta de îndemnul „domnului Dan”.

Ajuns senator în Parlamentul României după o campanie din uşă în uşă în care a investit aproximativ 1.000 de lei (bani pentru motorină), PP-DD-istul Ioan Iovescu şi-a declarat, în colegiul din zona Lugojului în care a fost ales, susţinerea pentru Klaus Iohannis. „Este opţiunea mea, personală, nu a partidului pentru că eu nu am voie să exprim poziţia partidului. Nu vreau să ajungă Ponta preşedinte şi o să fac tot ce pot pentru asta. Nu cred că e bine ca Ponta să ajungă preşedinte în primul rând pentru echilibrul forţelor în stat. Nu e bine ca un partid să deţină toată puterea. Cum ar putea el să negocieze o problemă între Guvernul PSD şi Parlamentul în care PSD are majoritate?”, a spus senatorul Ioan Iovescu, unul din cei trei senatori care i-au mai rămas fideli PP-DD-ului.

Ioan Iovescu a spus că nu a avut niciodată contact direct cu Iohannis, dar cu Ponta a vorbit decâteva ori şi a avut experienţe „plăcute”. „Ponta are şi plusuri şi minusuri. Când a venit la noi la grup (n.r. al senatorilor PP-DD) a vorbit frumos, a spus să rămânem uniţi, şi după aceea PSD-ul ne-a luat senatorii unul câte unul. Când am insistat pentru realizarea centrului intermodal la Recaş a spus că susţine ideea, că şi bunicii lui au fost de acolo. Până la urmă decizia a luat-o Bojin (n.r. preşedintele Consliului Judeţean Timiş). Baronii conduc România”, a declarat Ioan Iovescu.

Întrebat cum vor care va fi opţiunea alegătorilor PP-DD în turul doi, senatorul Iovescu a declarat că „un procent semnificativ, nu chiar jumătate, dar 40 % vor asculta de Dan Diaconescu, dar la Timiş foarte puţini vor asculta”. Senatorul a mai spus că a vorbit şi cu Dan Diaconescu, căruia i-a spus că nu e bine ca PP-DD-ul să îl susţină pe Ponta. „Dacă Dan Diaconescu vrea să îl susţină pe Ponta eu nu îl pot opri, dar i-am spus că greşim, cum am greşit şi la referendumul din 2012, când nu am mobilizat lumea la vot şi am rămas cu Băsescu. Sper să pornim o revoluţie în PP-DD din Timiş. Îmi dorescu să îl susţină (n.r. PP-DD Timiş) pe Iohannis”, a spus senatorul PP-DD de Lugoj. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite