Olimpicul care a ieşit din viaţă cu 120 de kilometri la oră, după o zi de învăţat pentru Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la Liceul Grigore Moisil” sunt şocaţi că Alexandru Rigău a murit, trupul său fiind strivit sub propria maşină. Colegii lui au înfruntat Bacalaureatul tocmai pentru a respecta memoria băiatului, care era un olimpic la matematică şi un sportiv talentat.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE CU ALTARUL PREGĂTIT ÎN MEMORIA OLIMPICULUI

Mâine, elevii claselor a XII-a de la Liceul „Grigore Moisil" din Timişoara nu vor face ore. Tinerii vor să fie alături de prietenul şi colegul lor, Alexandru Rigău. Îl vor conduce pe ultima sută de metri, convinşi că violenţa accidentului în urma căruia elevul de 19 ani a murit îi va convinge pe tineri să conducă cu atenţie. La intrare în şcoală a fost creat un altar în memoria elevului de nota 10.

Alexandru Rigău

După ce a învăţat până duminică târziu în noapte pentru prima probă a Bacalaureatului, cea de limba română, băiatul a decis că e momentul să plece spre casă. Nu avea de străbătut decât doar câţiva kilometri, dar caii putere erau slăbiciunea tânărului. „Dacă inteligenţa, umorul, faptul că putea face sport ore în şir şi să studieze până pica lat îi era părţile pozitive, maşinile îl schimbau. Îi plăcea să le chinuiască, să le simtă", a spus Daniel, unul dintre colegii de clasă a lui Alexandru Rigău.

Altarul pregătit de colegii de la "Grigore Moisil" în memoria tânărului

La volanul unei Skoda Octavia, olimpicul la matematică a călcat pedala de acceleraţie până în podea, astfel că vehiculul a început să gonească pe şoseaua îngheţată cu 120 de kilometric pe oră. Crezând că stăpâneşte caii putere, Alexandru Rigău s-a implicat într-o serie de depăşiri, doar că ultima dintre ele i-a fost mortală. Băiatul a scăpat maşina de sub control, astfel că vehiculul s-a izbit de un copac. Elevul a murit pe loc, iar trupul său a fost captiv în fiarele contorsionate până când pompierii l-au eliberat.

image

„Colegii sunt marcati. Era un copil bun. Punea suflet în tot ceea ce făcea. Iubea sportul, ar fi putut face handbal de performanţă. Dar el a ales învăţătura. Ştiu că mergea la procese, vroia încă de pe acum să afle tainele meseriei de avocat. Mi se rupe sufletul când mă gândesc la cele întâmplate", a spus pentru Adevărul de seară Timişoara directoarea Liceului „Grigore Moisil", Sanda Junea.

image

Poliţiştii care au ajuns la locul accidentului sunt convinşi că de vină pentru accident este chiar Alexandru Rigău, lipsa de experienţă - dovedită de faptul că băiatul avea de doar şase luni permisul de conducere, dar  şi inconştienţa lui - maşina rula cu 120 de kilometri la oră, iar şoseaua era îngheţată.

image

După ce au terminat proba orală la limba română, liceenii de clasa a XII-a au stabilit că mâine, de la ora 13.00, îi vor aduce un ultim omagiu celui care le-a fost coleg şi cu care am împărţit binele şi răul. Cu toţii ştiu că trebuie să rămână puternici şi să treacă prin Bacalaureat fără olimpicul care i-a sprijinit întotdeauna.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite