Noile chioșcuri de ziare din Timișoara, scoase la licitație. Primăria oferă spații cu design modern

0
Publicat:

Primăria Timișoara scoate la licitație spațiile pentru chioșcuri, unde se vor vinde produse ambalate de mici dimensiuni, cărți, reviste, ziare, produse tradiționale de mici dimensiuni și produse culturale.

Noile chioșcuri de ziare din Timișoara vor fi moderne FOTO PMT
Noile chioșcuri de ziare din Timișoara vor fi moderne FOTO PMT

Primăria Timișoara pregătește prima licitație publică deschisă cu strigare din ultimii zece ani pentru instalarea de chioșcuri și tonete pe domeniul public al orașului.

Chioșcurile și tonele vor fi folosite pentru comercializarea de ziare, reviste, produse alimentare, produse culturale, artizanale și care promovează Timișoara.

Le înlocuim pe cele vechi și depășite cu un model nou, estetic, potrivit pentru Timișoara, care a fost elaborat de specialiștii municipalității. Calitatea spațiului public, detaliile estetice, modul în care se face comerț stradal sunt definitorii pentru un oraș modern. Scoatem la licitație 42 de amplasamente, nu doar în zona centrală, ci și în cartiere, pentru a asigura accesul timișorenilor la aceste produse și pentru a asigura un aspect unitar, în tot orașul al acestui tip de comerț stradal”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Chioșcuri și tonete

Primăria Timișoara va scoate la licitație cu strigare șapte spații pentru chioșcuri, unde se vor putea vinde produse alimentare ambalate și nealimentare de mici dimensiuni, cărți, reviste, ziare, produse promoționale inclusiv de artizanat, produse tradiționale de mici dimensiuni, produse culturale (hartă, magneți suveniruri specifice activității de turism care ilustrează clădiri, parcuri din municipiul Timișoara și România, articole create de artiști plastici, de mici dimensiuni și alte produse similare).

Tonete moderne la Timișoara FOTO PMT
Tonete moderne la Timișoara FOTO PMT

Chioșcurile vor avea o suprafață standard de 12 metri pătrați și vor necesita obținerea unei autorizații de construire într-un termen de maxim șase luni de la câștigarea amplasamentului la licitație.

Alte 35 de spații vor fi scoase la licitație și sunt destinate tonetelor. Pe aceste amplasamente se vor putea vinde produse de presă, tipărituri, cărți, reviste și ziare. Tonetele vor avea o suprafață standard de șase metri pătrați și vor necesita obținerea avizului pentru locație într-un termen maxim de trei luni de la câștigarea amplasamentului la licitație, autorizația de construire nefiind necesară pentru tonete și pupitre care nu au fundație și se racordează doar la electricitate.

Machetă pentru tonete și chioșuri FOTO PMT
Machetă pentru tonete și chioșuri FOTO PMT

Licitate pe o perioadă de cinci ani

Dacă termenele nu sunt respectate, amplasamentele vor fi scoase din nou la licitație publică. Tonetele și chioșcurile vor fi licitate pentru o perioadă de închiriere de cinci ani.

Proiectul de hotărâre va fi supus la vot în ședința de plen a Consiliului Local. Licitația va fi lansată după aprobarea acestuia. După finalizarea licitației, chioșcurile existente vor fi ridicate de cei care le operează în momentul de față sau, în cazul în care aceștia nu se conformează, de către administrația locală, costurile urmând a le fi imputate.

Se vor putea înscrie la licitaţie persoane juridice sau fizice autorizate, asociaţiile familiale sau întreprinderile individuale, care desfăşoară activităţi economice în mod independent. Prețul de pornire propus este de doi-trei lei/metro pătrat/zi, în funcție de zona vizată.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite