Minunile făcute de Isus după Înviere. Ce s-a întâmplat după o noapte în care ucenicii au pescuit fără să prindă nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evangheliile arată că viaţa lui Isus a fost marcată de înfăptuirea unor minuni. Transformarea apei în vin, vindecarea bolnavilor şi chiar învierea unor oameni sunt minuni pe care evangheliştii le relatează. Biblia reţine, însă, şi minuni ale Mântuitorului făcute după Învierea Sa, până la înălţare.

După Învierea din morţi, care este cea mai mare minune şi fundamnetul creştinisumului, Isus a înfăptuit o serie de minuni care sunt relatate în Sfânta Scriptură. Primele minuni au fost legate de arătarea lui Isus ucenicilor. Biblia relatează că Mântuitorul avea un trup transfigurat, apărând şi dispărând din mijlocul ucenicilor săi care stăteau cu uşile încuiate.

„În prima zi se relatează despre călătoria pe care o face împreună cu doi ucenici. Este una dintre minunile imediat următoare Învierii. Apoi este trecerea prin uşile încuiate la apostolii izolaţi de comunitatea iudaică, prezentarea semnelor jertfelor, arătarea la o săptămână lui Toma şi altor ucenici. Era un trup transfigurat. Asta înseamnă că nu mai avea aceleaşi particularităţi fizionomice cu cel dinainte de Înviere. Biblia spune că şi noi vom învia, iar după înviere, nu ne vom mai căsători, ci vom fi ca îngerii lui Dumnezeu. Este vorba de o condiţie spiritual-materială”, a explicat preotul Nicolae Morar, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Timişoara.

Una dintre minunile de după Înviere este şi pescuirea minunată, când mai mulţi ucenici ai Mântuitorului erau cu barca pe mare, unde s-au trudit toată noaptea fără să prindă nimic. „Dupa ce ucenicii s-au intors de la pescuit fără să prindă niciun peşte, Isus le-a zis să mai încerce o dată, iar rezultatul a fost o minune. Au prins o mulţime de peşti”, a arătat pastorul Samuel Tuţac.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite