Melania Dragomir, cel mai apreciat dascăl în campania "Profesori cu care Timişul se mândreşte"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melania Dragomir spune că încă ţine legătura cu foştii ei elevi. Foto: Renate Simion
Melania Dragomir spune că încă ţine legătura cu foştii ei elevi. Foto: Renate Simion

Un dascăl de la liceul „Shakespeare“ a strâns cele mai multe voturi în campania „Adevărul“. Psiholog de origine, Melania Dragomir are o experienţă de peste 15 ani în educaţie.

La numai 35 de ani, profesorul de psihologie a reuşit să câştige simpatia elevilor săi şi să se claseze pe locul întâi în campania „Profesorii cu care Timişul se mândreşte“. Absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Sociale şi Psihologie, tânăra a lucrat cu copiii încă din facultate. Şi-a început cariera ca învăţătoare la Liceul Teoretic „William Shakespeare“ din Timişoara şi a iniţiat în tainele scrisului două generaţii. După aproape zece ani, femeia încă ţine legătura cu foştii ei elevi.


„Mă întâlnesc, în fiecare vară, cu cei care mi-au fost elevi în clasele primare. Povestim fiecare despre ce am mai făcut“, a spus dascălul. Când s-au înfiinţat cabinetele şcolare, Melania Dragomir mărturiseşte că şi-a simţit visul împlinit.


„Am dat concurs pentru un post la şcoala din Deta şi, un an mai târziu, m-am transferat la liceul «Shakespeare», alături de colectivul în care am crescut ca dascăl“, a explicat aceasta. De atunci, Melania Dragomir este atât psihologul şcolii, cât şi profesor de psihologie. „Consiliez atât elevii, părinţii, cât şi cadrele didactice, atunci când se confruntă cu o anumită problemă“, mărturiseşte aceasta. În plus, psihologul şcolii a iniţiat un obicei, de a participa la orele de dirigenţie ale tinerilor, ocazie de care profită să comunice cu elevii şi să trateze subiecte care îi afectează în cotidian.


Implică elevii în comunitate


Chiar dacă orele petrecute cu elevii la curs sunt puţine, Melania a reuşit să le stârnească simpatia elevilor, prin activităţi extraşcolare. „Urmăresc să implic cât mai mult elevii în comunitate, să îi învăţ despre voluntariat şi atitudine, dar să le şi ofer un exemplu în ceea ce încerc să îi învăţ“, a spus profesorul. Astfel, dascălul a implementat un proiect care urmează să devină tradiţie în liceele timişorene. „Tinerii decid“ a fost lansat în colaborare cu mai multe ONG-uri şi a presupus ca 15 elevi din cadrul Liceului „Shakespeare“ să scrie un proiect de consiliu local, pentru a realiza ceva în Timişoara. Toate cele cinci proiecte au fost votate în şedinţa de Consiliu Local a Primăriei, iar una dintre ideile elevilor a prins chiar viaţă. Aşa s-a născut „Parada Liceelor“, eveniment care a căpătat anvergură în întreaga comunitate timişoreană.


„Elevii au fost foarte mândri că ideea lor s-a pus în aplicare. Pentru ei a însemnat foarte mult să vorbească cu primarul, viceprimarul, să participe la o conferinţă de presă sau să vorbească cu un reporter. Observam pe ei cum le creşte stima de sine“, a explicat aceasta.  Psihologul mai este implicat într-o serie de campanii anti-drog, ecologice şi artistice. „Campaniile noastre sunt interactive, organizăm concursuri, plantăm copaci, curăţăm oraşul. Aşa, elevii înţeleg mult mai bine voluntariatul şi mesajul unei campanii“, a spus aceasta. Femeia mărturiseşte că este mândră să îşi vadă elevii schimbaţi, de la o acţiune la alta.

Rolul meu ca dascăl este să-i învăţ pe elevi cum să pună în practică informaţia.
Melania Dragomir, profesor

Prin activităţile extraşcolare, pot lăsa elevii să se implice şi să ia decizii.
Melania Drag, profesor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite