Medicul acuzat că lua mită pentru pensionări frauduloase, condamnat cu suspendare şi lăsat fără 1,2 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Poşiar a fost condamnat la trei ani cu suspendare, dar sentinţa nu este definitivă FOTO pressalert.ro
Eugen Poşiar a fost condamnat la trei ani cu suspendare, dar sentinţa nu este definitivă FOTO pressalert.ro

Tribunalul Timiş a dat sentinţa în dosarul în care medicul Eugen Poşiar, fost şef de secţie la Spitalul Militar Timişoara, a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Medicul este acuzat că a luat bani în schimbul pensionării anticipate frauduloase a unor angajaţi din penitenciare.

Trei ani de închisoare cu suspendare este pedeapsa primită în primă instanţă, la Tribunalul Timiş, de medicul Eugen Poşiar, fost şef de secţie la Spitalul Militar Timişoara, acuzat de luare de mită pentru pensionarea anticipată frauduloasă a unor angajaţi din penitenciare. Faţă de Poşiar s-a dispus şi confiscarea extinsă a unei sume de 428.000 lei, reprezentând venituri dobândite în perioada 2012-2018, precum şi 743.255 lei, reprezentând sume ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare. Practic, Tribunalul Timiş a dispus confiscarea de la Poşiar a unei sume de aproape 1,2 milioane lei. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Faptele de care este acuzat medicul Poşiar

DNA îl acuză pe Poşiar de două fapte de luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual. „În contextul în care, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-a constatat o intensificare a preocupărilor legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală, în perioada 26 septembrie - 15 octombrie 2018, inculpatul Poşiar Eugen Silviu, în calitatea menţionată mai sus, a primit de la două persoane care doreau să se pensioneze anticipat în modalitatea amintită, suma totală de 3.400 lei. De asemenea, medicul a mai pretins de la aceleaşi persoane 300 lei şi o sumă neprecizată de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă Timişoara să decidă pensionarea celor două persoane din motive medicale. Pentru a crea aparenţa că persoanele respective sufereau de afecţiuni care permiteau această modalitate de încetare a raporturilor de serviciu, medicul Poşiar Eugen Silviu şi asistenta Iliuţă Elena Corina au făcut menţiuni nereale în dosarul medical al celor două persoane (internări fictive, presupuse proceduri medicale, etc.)”, au arătat procurorii DNA Timişoara în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite