Mâine, timişorenii vor putea circula gratis cu mijloacele de transport în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duminică este Ziua Transportului Public Local
Duminică este Ziua Transportului Public Local

Regia Autonomă de Transport este în sărbătoare, pentru că pe 8 iulie la Timişoara se celebrează Ziua Transportului Public Local. Acum 143 de ani, bănăţenii deveneau al treilea oraş din lume care avea tramvai cu cai, după New York şi Paris.

Cadoul RATT pentru timişoreni este faptul că oricine poate călători fără bilet sau abonament pe liniile urbane. Gratuitatea nu este valabilă şi pentru liniile metropolitane, cele care leagă Timişoara de localităţile învecinate.

Directorul RATT a fost propus pentru trimitere în judecată

Pe 8 iulie 1869, în Timişoara circula pentru prima oară tramvaiul tras de cai. Acesta aparţinea „Societăţii de tramvaie cu cai din Timişoara" înfiinţată în luna mai a anului 1869. Parcul număra cinci vagoane şi 15 perechi de cai, dintre care trei perechi erau rezerve. Vagoanele erau de fabricaţie austriacă şi au fost concepute pentru două clase de călători, urmând ca mai târziu să fie împărţite în spaţii de fumători şi de nefumători. Iluminatul se făcea cu lămpi pe gaz. Tramvaiul tras de cai avea nevoie de aproximativ 1 oră şi 30 de minute pentru a parcurge distanţa dintre Fabric şi Iosefin, singurul traseu la acea vreme.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite