Lecția primită de un șmecher cu Ferrari care a luat un polițist pe capotă VIDEO

0
Publicat:

Un bărbat din Bocșa, județul Caraș-Severin, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Timișoara la doi ani și șase luni cu executare pentru că, aflându-se la volanul unui Ferrari, a luat un polițist pe capotă. În primă instanță a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Incidentul a avut loc în orașul Bocșa în august 2021 FOTO Pressalert
Incidentul a avut loc în orașul Bocșa în august 2021 FOTO Pressalert

Curtea de Apel Timișoara a pronunțat sentința finală în dosarul de ultraj în care un șmecher cu Ferrari din Bocșa, județul Caraș-Severin, a luat un polițist pe capotă. Incidentul a avut loc în august 2021.

Un polițist din Bocșa care participa la o misiune de fluidizare a traficului a fost lovit intenționat de un bărbat care participa la o nuntă și se afla la volanul unui Ferrari.

În cursul anchetei, șoferul a uzat de dreptul la tăcere, spunând că „regretă cele întâmplate şi nu a avut intenţia de a lovi persoana vătămată”. Trimis în judecată, șoferul a recunoscut acuzațiile așa cum au fost formulate de procuror și a cerut ca judecata să se realizeze potrivit procedurii recunoaşterii învinuirii, procedură care implică reducerea pedepsei.

Condamnat cu suspendare în primă instanță

Prima fază a procesului s-a judecat la Judecătoria Reșița. Aici, șoferul acuzat de ultraj a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare.

Judecătorul a constatat că „pe tot parcursul procesului penal, inculpatul a dat dovadă de o atitudine procesuală corectă, recunoscând integral săvârşirea faptei”. „Pronunţarea condamnării reprezintă un avertisment suficient pentru acesta, scopul coercitiv şi educativ al pedepsei putând fi atins şi fără executarea pedepsei în regim de detenţie”, a mai decis Judecătoria Reșița.

Trimis la închisoare de Curtea de Apel Timișoara

Sentința Judecătoriei Reșița a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Timișoara. Judecătorii de aici au decis că, având în vedere istoricul infracțional al bărbatului, condamnat de mai multe ori cu suspendare în Spania și Franța, acesta nu poate fi condamnat decât la închisoare cu executare.

„Observând fişa de cazier judiciar a inculpatului, se poate constata că acesta a suferit multiple condamnări în străinătate (o lună închisoare în Franţa, 6 luni închisoare, 1 an închisoare, 4 luni închisoare, 3 luni închisoare, toate acestea în Spania). De fiecare dată inculpatul a beneficiat de suspendarea executării pedepselor şi, cu toate că a beneficiat de clemenţa autorităţilor judiciare, a continuat să săvârşească infracţiuni”, se arată în sentința Curții de Apel Timișoara, care este definitivă.

Judecătorii au arătat că șoferul cu Ferrari a luat un polițist pe capotă la mai puțin de un an după ce a primit o condamnare de trei luni de închisoare cu suspendare în Spania.

„Un astfel de comportament nu este compatibil cu instituţia suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, astfel că singura modalitate prin care poate fi corijată atitudinea inculpatului faţă de respectarea legii este executarea pedepsei în regim de detenţie”, au mai punctate judecătorii care l-au trimis la închisoare pe șoferul cu Ferrari acuzat de ultraj.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite