Judeţul Timiş depăşeşte Bucureştiul într-un top al nivelului de trai din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Unirii din Timişoara. FOTO: Arhivă
Piaţa Unirii din Timişoara. FOTO: Arhivă

O analiză bazată pe cei mai importanţi indici socio-economici plasează cel mai vestic judeţ al ţării pe prima poziţie într-un clasament al nivelului de trai din România, înaintea capitalei.

Jurnaliştii de la Gândul au pus cap la cap cei mai importanţi şapte indici socio-economici de la nivel naţional, pe baza datelor a trei instituţii publice: Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Comisia Naţională de Prognoză. În clasamentul întocmit astfel, Timişul ocupă primul loc, urmat de Bucureşti, Ilfov, Sibiu şi Cluj. 

Poziţia în top a judeţelor a fost determinată de punctajul obţinut de acestea la şapte capitole: rata şomajului, salariul mediu net, contribuţia locuitorilor la economia locală (PIB per capita), speranţa de viaţă la naştere, procentul gospodăriilor racordate la reţeaua de canalizare, rata criminalităţii şi suprafaţa spaţiilor verzi aflate în zonele urbane.

Din vestul ţării, judeţul Arad ocupă locul 11 în acest top, Caraş-Severinul a fost clasat pe locul 16, în timp ce Hunedoara este pe locul 20.

Citeşte şi:

Studiu: Unde se trăieşte cel mai mult în România

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite