Jaf de 100.000 de euro: singurul martor, un copil de 12 ani, a fost încuiat în baie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitatea din Freidorf, un cartier din Timişoara în care s-au retras mulţi timişoreni cu bani, este alertată din cauza unei tâlhării care a avut loc la casa unui om de afaceri. Doi necunoscuţi l-au prădat de bani şi bijuterii, în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Băiatul oamenilor de afaceri a fost în pericol, fiind singur acasă în momentul în care tâlharii au sunat la uşă.

Citeşte şi:

Tâlharii de 73.000 de lei de la BRD se bucură de libertate

Timişoara: Jaf în stil mafiot pe drumul Timişoara-Lipova: paznicul a fost legat şi ucis

UPDATE Hoţ ghinonist: a vrut să spargă o casă de amanet din Iaşi, dar a nimerit la magazinul de cămăşi

TU FACI ORDINE! Străzile din Timişoara pe care hoţii îşi fac de cap cel mai mult (SONDAJ)

TU FACI ORDINE! Timişoara a ajuns Bronx cu voie de la Poliţie (SONDAJ)

CITIŢI ŞI:

În jaful armat de la Bancpost,casierele sunt suspectate de complicitate

NU RATA:

Un bărbat este pe moarte după ce a fost bătut cu bestialitate cu scaunul în cap

UPDATE ORA 18:00

image

Foto: Amalia Giurgiu şi Samuel, cel de-al doilea copil al soţilor care au rămas fără 100.000 de euro

Filtrele de poliţie care au fost instituite la ieşirea din Timişoara au fost anulate. Familia Giurgiu, care a rămas fără bijuterii şi bani, după ce hoţii au dispărut cu un seif, paguba totală fiiind de 100.000 de euro le-a transmis poliţiştilor că ipoteza unei lovituri la pont nu le pare plauzibilă. Dan şi Amalia Giurgiu sunt proprietarii unei afaceri de succes, magazinul de bijuterii din aur - Noblece - având priză la public. Soţii sunt părinţii a doi copii: David, în vârstă de 12 ani (cel care a fost închis în baie de atacatori), şi Samuel, în vârstă de 8 ani.

"Nu ştiu cine putea să îi anunţe pe hoţi că avea atâţia bani acasă. Sunt liniştită că David, băiatul cel mare, nu a păţit nimic. Bijuteriile erau oricum asigurate. Sper să îi prindă pe nenorociţi. Băieţii sunt foarte foarte speriaţi. Până acum nu am avut probleme cu hoţii, nu ne aşteptam la una ca asta", a spus Amalia Giurgiu.

image

Ildiko Vereş, vecina familiei de bijutieri, spune că poliţia nu vine niciodată pe strada lor

"Eu vă spun un lucru. Putem dormi liniştiţi noaptea că hoţii o să ne omoare ziua. Cum să intri aşa într-o vilă şi să dispari cu atâţia bani. E bine că băiatul ăla drăguţ, David, nu a păţit nimic, dar e condamnabilă situaţia. Vecinii mei sunt foarte drăguţi, au fost atenţi cu noi, ceilalţi locatari, dar niciodată nu credeam că se va ajunge la una ca asta. Hoţii trebuie prinşi şi condamnaţi, oferiţi ca un exemplu pentru alte persoane care ar mai puteaq avea asemenea gânduri", a spus Ildiko Vereş, vecina familiei de bijutieri.

UPDATE: 15.20

După primele cercetări se pare că hoţii au intrat în vilă fără nici o problemă. Au parcat maşina în curtea casei după care au intrat în locuinţă. Pe băiatul în vârstă de 12 ani, care era singur în casă, l-au încuiat în baie. "Victimele susţin că hoţii au dispărut cu un seif în care se află 50.000 de euro şi bijuterii în valoare de aproximativ 50.000 de euro. Înainte să plece hoţii au mâncat, după care au plecat în trombă", a spus comisarul şef Gheorghe Popescu, adjunctul Poliţiei Timiş.

image

Foto: Vila familiei Giurgiu, care deţine o afacere de succes în domeniul producerii şi comercializării de bijuterii

Hoţii au fugit de la faţa locului cu un automobil Volskswagen roşu cu numere de înmatriculare din Franţa sau Germania. "Poliţia cercetează în continuare pentru a vedea în ce circumstanţe a avut loc jaful", a spus Emil Andrei, purtător de cuvânt IPJ Timiş. În momentul de faţă poliţia îi caută pe hoţi, existând deja mai multe filtre în Timişoara.

image


Spargere pe splaiul Sofocle

Mai multe persoane au intrat în viteză într-o casă din zonă,  spun surse din rândul anchetatorilor. Hoţii au dispărut cu economiile familiei. În momentul jafului în casă nu era decât copilul familiei, acesta nefiind agresat. Vecinii spun că persoanele care au dat lovitura au dispărut cu un Golf roşu.

În acest moment la toate ieşirile din Timişoara au fost puse  filtre ale poliţiei.

image

NU RATA:

Jaf cu cagule, la Braşov

Crimă nemiloasă pentru 20.000 de lei, la Săcele (UPDATE)

Braşov, judeţul crimelor perfecte: Jaful armat de la casa de schimb

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite