Germanii de la Continental vor să angajeze în România 1000 de noi oameni, inclusiv prin intermediul internetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Continental, unul dintre principalii producători mondiali din domeniul auto, planifică, în anul 2014, o mărire a numărului de angajaţi din România cu 1.000 de noi membri. Aceştia vor putea alege locaţia pe care şi-o doresc: Timişoara, Sibiu, Iaşi, Braşov, Nădab sau Carei. Ca o noutate, procesul de recrutare va fi simplificat utilizând o nouă bază de date, recrutarea fiind realizată inclusiv online.

Se caută personal în specializările: inginer software, hardware sau mecanic, tehnicieni, electricieni, operatori de linie sau mecanici de întreţinere.

„Din cele 1000 posturi disponibile în România în 2014, jumătate vizează absolvenţii facultăţilor tehnice: automatică, calculatoare, electronică, telecomunicaţii, electrotehnică şi mecanică. Avem o strânsă colaborare cu facultăţile de profil materializată în dotarea de laboratoare, sponsorizări şi donaţii de componente pentru activităţile practice, organizare de practică de specialitate în companie şi elaborarea lucrărilor de diplomă, implicare în stabilirea curriculei de specialitate şi competiţii pentru studenţi, prin intermediul acestora sprijinind nivelul lor de pregătire. Pentru posturile deschise în unităţile de producţie, pregătim personalul în cadrul fiecărei unităţi şi ne bazăm acum şi pe prima generaţie care va absolvi Şcoala Profesională, să îşi înceapă activitatea” a declarat directorul pentru cercetare şi dezvoltare al concernului Continental în România, Christian von Albrichsfeld.

Cei de la Continental au gândit un nou mod de angajare pentru români. Pe pagina specială de cariere pentru România a concernului fiecare solicitant poate intra şi îşi poate găsi slujba dorită. „Această bază de date prezintă multiple avantaje pentru candidaţi. În baza unui cont de utilizator, candidaţii pot depune aplicaţia lor pe poziţiile disponibile, pot urmări în orice moment statusul procesului de selecţie şi istoricul comunicării lor cu compania Continental. Mai mult de atât, candidaţii pot rula şi programa periodic căutări de poziţii disponibile în funcţie de criteriile pe care ei şi le stabilesc. Introducerea unui nou sistem de gestionare a aplicatiilor permite un proces mai transparent pentru candidat, care poate urmări în permanenţă statusul aplicaţiei” a declarat Anica Stoica, coordonator pentru Resurse Umane în Continental la nivel de România.

Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial, realizând produse din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri. Până la sfârşitul anului 2013, Continental a investit peste 830 de milioane de euro în activităţile din România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie  al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz, Timiş. Continental avea la finalul anului 2013 peste 13.000 de angajaţi şi îşi va mări echipa cu peste1500 noi membri în România.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite