Gărâna, fermecătoarea capitală culturală din Munții Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Gărâna, cultura este la ea acasă
La Gărâna, cultura este la ea acasă

Localitatea cărășeană nu este o comună obișnuită din România. Este un veritabil centru cultural, unde manifestările elevate, de toate genurile și gusturile, nu contenesc să se desfășoare.

Festivalul de Jazz din Poiana Lupului a ajuns deja la ediția a 16-a, fiind unul din evenimentele de marcă pe calendarul festivalurilor de profil din Europa de Sud-Est. Festivalul Gărâna Folk a ajuns și el la ediția a șaptea, iar Semenic Open Air este festivalul dedicat rockerilor.

Tabăra internațională de artă vizuală, cu participanți veniți din toate colțurile lumii, tabăra de sculptură, unde paricipă cei mai importanți artiști din țară și invitați de peste hotare, ori tabăra de pictură sunt alte trei evenimente artistice de marcă de la Gărâna.

De parcă nu ar fi fost de ajuns, Gărâna își deschide porțile și pentru muzica clasică. Soprane, mezosoprane, tenori, contratenori și dirijori vor urca în Munții Semenicului, pentru prima ediție a Vocal Art Master Class.

Cursurile sunt dedicate absolvenților facultății de muzică și pasionaților de canto și vor avea loc în perioada 16-21 august, la Arthouse din Gărâna. La finalul proiectului vor avea loc mai multe concerte, primul dintre ele fiind pe 19 august la Biserica Catolică din Gărâna.

Pentru cei ce nu știu, Gărâna se află la o distanță de 36 de kilometri de Reșița, la o altitudine de 1.000 de metri, în Munții Semenicului. Satul a fost întemeiat cu numele de Wolfsberg, în 1882 de coloniști germani veniți din Pădurea Bavareză și Boemia de Sud. Numele s-a schimbat în Gărâna din anul 1924.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite