Francisc Kelemen, „creierul“ baştanului Ionelaş Cârpaci este expert în şmecherii imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francisc Kelemen, asociat al lui Ionelaş Cârpaci în ţepele cu terenuri luate cu acte false, a fost arestat ieri preventiv. Potrivit procurorilor, Kelemen a fost implicat în afacerile mudare cu terenuri ale lui Ionelaş şi ale reţelei sale. Kelemen a negat totul în faţa judecătorului, susţinând că nu a făcut decât să îl ajute într-o problemă minoră pe "prietenul" Cârpaci. Cu toate acestea a fost arestat preventiv.

Potrivit unor surse judiciare, Kelemen, absolvent al Facultăţii de Drept, era puntea de legătură între Ionelaş şi „pionii” de care era nevoie în afacere. „Sandner Ionel şi Francisc Kelemen erau cunoştinţe vechi, între aceştia fiind derulate mai multe afaceri imobiliare de notorietate, printre care figurând şi un proiect imobiliar de ridicare a unor construcţii pe care apoi să le vândă cu profit, cât şi alte afaceri imobiliare de cumpărare şi vânzare de terenuri în scop comercial”, explică un document judiciar relaţia dintre Kelemen şi Ionelaş.

Şmecherii imobiliare

În baza acestor legături, cei doi asociaţi au pus la punct obţinerea terenurilor cu acte false şi, prin câteva şmecherii, au reuşit să obţină dispoziţiile false de retrocedare pentru terenul de pe strada Ştefan cel Mare. Aici a intrat în schemă şi mai puternic Francisc Kelemen, care l-a găsit pe boschetarul maghiar Barabas Pal. Prin două procuri false, acesta a fost mandatat să vândă terenul. Procurile false au fost traduse de un traducător autorizat din Ungaria, la rugămintea lui Kelemen Francisc. Între timp, traducătorul maghiar a decedat.

Ramai pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea cum au fost folosite relaţiile lui Kelemen la notari, dar şi luxul în care trăieşte acesta

Citeşte şi:

image

Fostul procuror general al României, Mircea Criste, în vizită la şeful procurorului care îi anchetează nevasta

Numele notarilor şi funcţionarilor din reţeaua „geambaşului de terenuri" Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare ţigăneşti

image
Baştanii mafiei imobiliare ţigăneşti sunt mai răi decât călăii comunişti din lagărul de la Piteşti


Teroarea de care vorbeşte Trifu Schroth este aplicată oricui se împotriveşte afacerilor imobiliare ţigăneşti, fără discriminare.  Până şi foşti deţinuţi politici au ajuns să cadă pradă acestor metode. Fostul deţinut politic, Emil Sebeşan, luptă să-şi păstreze casa după ce mai bine de opt ani a suferit torturile regimului Ceauşescu. Bătrânul, care a supravieţuit ororilor comuniste şi vecinii săi spun că sunt victimele terorii mafiei imobiliare ţigăneşti. Citeşte aici toate detaliile cazului!

Caracatiţa şi-a întins tentaculele peste tot

Cârpaci este arestat preventiv într-o anchetă a Parchetului Curţii de Apel şi s-au descoperit legături strânse ale acestuia cu notarul public Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste. Safta Criste este notarul la care şi-a făcut stagiatura fiica secretarului Consiliului Local Timişoara, Ioan Cojocari, şi el un personaj extrem de controversat. Până şi familia primarului Gheorghe Ciuhandu are legături cu clanurile ţigăneşti.  În trecut firma de arhitectură a filului primarului a solicitat un certificat de urbanism pentru o clădire monument istoric (foto jos) care a intrat tot în proprietatea lui Ionelaş Cârpaci (3427/2004 S.C. MG BUILDING DESIGN S.R.L. BV. M.VITEAZUL nr.3 - proprietari STANCU IONEL SI STANCA MIRELA)Este vorba de reşedinţa lui Wilhem Mulle, florarul imperial care a produs soiuri noi de trandafiri la Timişoara special pentru împărăteasa austriacă de la acea vreme.Surse judiciare bine informate spun că şi fostul primar, Viorel Oancea, care a condus oraşul înaintea lui Ciuhandu a fost în legături strânse cu baştanul mafiei, Ionelaş Cârpaci. Până şi procurori DIICOT sunt acuzaţi că au favorizat mafia ţigănească. Fosta şefă a DIICOT Timiş, Carmen Martinov (foto stânga), l-a anchetat în trecut pe Ionelaş şi l-a scos basma curată.  Martinov este un procuror extrem de controversat şi s-au descoperit şi alte cazuri de infractori periculoşi pe care i-a ajutat. Citeşte aici detalii!

Ascultă aici ce reacţie şocantă a avut fosta şefă a DIICOT când a fost întrebată de legăturile cu Ionelaş Cârpaci

Curtea Supremă a decis: baştanul Ionelaş rămâne în arest


După judecarea recursului înaintat de Ionelaş Cârpaci şi avocatul său, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins recursul lui Ionelaş ca fiind nefondat. Ionelaş Cârpaci  a fost arestat de judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara în urmă cu o săptămână, fiind acuzat că şi-a format o reţea cu ajutorul căreia a luat cu acte false mai multe terenuri ale primăriei. Starea de sănătate, condiţiile mizere din arest şi studiile sub medie sunt motivele invocate de Ionelaş Cârpaci pentru a scăpa de arest.

Fostul procuror general al României, Mircea Criste, a intervenit

Mircea Criste l-a vizitat pe procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Timişoara, Vasile Bâc (foto jos stânga), şeful anchetatorului Angelina Tufariu, care o cercetează pe notăriţa Safta Criste (foto jos), nevasta lui Mircea Criste (foto dreapta jos). 
 
Mircea Criste şi Vasile Bâc se cunosc din Reşiţa, unde amândoi au profesat la începutul carierei lor. Citeşte aici detalii!

Cetăţean de onoare terorizat


Printre cei terorizaţi de mafia imobiliară a baştanilor este şi actorul Vladimir Jurăscu (foto stânga). Maestru al Teatrului Naţional din Timişoara şi cetăţean de onoare al capitalei Banatului, Jurăscu a fost ani de zile terorizat că va ajunge în stradă, după ce un clan ţigănesc a pus ochii pe casa în care locuia acesta şi a inventat procuri în numele unor presupuşi moştenitori. Primele instanţe au decis să îl de afară din casă pe Jurăscu însă după ce cazul lui a ajuns în presă clanul ţigănesc a pierdut acţiunile.


MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

image
image
image
Procurorul general Vasile Bâc ţine sub cheie rechizitoriile
image
image
image
TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite